ŠOLJA PUNA OTROVA, LOŠE VARENJE, TALOŽENJE FLUORA U KOSTIMA...

23.03.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 2893 | Autor: | 0

4 greške koje čaj čine opasnim pićem


Čaj je jedan od najpopularnijih napitaka na svetu i smatra se zdravim i korisnim. Neke greške, međutim, mogu ga učiniti opasnim napitkom.

Čaj sa ukusom citrusnog voća
Istraživanje „Journal of Food Composition and Analysis“ pokazalo je da kesice sa aromom citrusa sadrže 30 puta više olova i aluminijuma od maksimalno dozvoljenih količina. Ovi metali imaju negativan efekat na bubrege i srce. Dakle, ako volite čaj sa narandžom, napravite ga dodajući koru u vrelu vodu, a na kupljene kesice zaboravite.

Pijete čaj nakon obroka
Čaj pogoršava apsorpciju gvožđa, tako da ovo piće ne treba uzimati nakon obroka. Dozvolite hrani normalno varenje, a tek onda popijte čaj. Ispijanje čaja odmah nakon obroka pogoršava stanje kože, kose i noktiju, tako da nutricionisti savetuju da pijete čaj 40-50 minuta posle jela

Jak čaj
Previše jak čaj može izazvati akumulaciju fluora u kostima. Kao rezultat javljaju se problemi sa zubima i kostima (oni će jednostavno postati suviše krhki). Zato, ako volite jak čaj, pijte najviše 4 šoljice dnevno. Česta upotreba negativno utiče na vaše telo (naravno, ne odmah).

Pijete čaj pre spavanja
Mnogi ljudi misle da čaj ne utiče na kvalitet spavanja i strahujući od kafe pre odlaska na spavanje, piju čaj. Doktori kažu da čaj budi nervni sistem, pa čak i ako zaspite bez problema, spavanje će biti plitko, a ujutro ćete se probuditi slomljeni.
Pre nego što odete u krevet, umesto čaja, bolje je popiti kefir. Kefir savršeno utiče na telo uveče.


Tagovi:

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem