ANTIINDUSTRIJSKI DETOKS

28.03.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 364 | Autor: | 0

Program oslobađanja od hemikalija traje 21 dan, a bitna je mentalna i fizička priprema, naglašava dr Alehandro Junger, lekar njujorške Klinike za kardiologijuTelo prepuno toksina pokazaće niz simptoma: stalan umor, nadutost ili česte promene raspoloženja.
Lekar Alehandro Junger, kroz svoj rad u Klinici za kardiologiju u Njujorku primetio je ovaj zabrinjavajući trend. Na osnovu iskustva napisao je knjigu “Clean: The Revolutionary Program to Restore the Body’s Natural Ability to Heal Itself”.
Većina pacijenata dr Jungera dolazila je sa sličnim, ponavljajućim simptomima umora, nadutosti, kijanja, čestih promena raspoloženja i zatvora.
- Svaka osoba na planeti direktno je pogođena delovanjem toksina koji su nastali tek u 20. veku. Da bismo shvatili kako ovi otrovi utiču na telo, trebalo bi obratiti pažnju na četiri činioca iz okoline sa kojima je telo svakog dana u kontaktu. Ja sam to nazvao četiri sloja kože.
Prvi sloj je prirodna odbrana organizma - koža. Toksini koji ulaze kroz kožu najčešće su hemikalije iz kozmetike, poput aluminijuma iz dezodoransa. Trljanjem kozmetičkih preparata nasilno guramo toksine u krvotok kroz pore kože kojima je svrha upravo suprotna, da te toksine zadrže izvan krvotoka.

Drugi sloj je odeća. Tkanine su pune snažnih hemikalija, boja, parfema i pesticida. Čak 25 posto pesticida korišćenih u svetu koristi se tkom obrade pamuka. Pri hemijskom čišćenju koristi se perkloroetilen, hemikalija za koju je dokazano da oštećuje jetru, bubrege i izaziva neurološke teškoće.

Treći sloj kože jeste naš životni prostor, što uključuje i radni prostor i stan. Iako možda smatrate da je vaš stan čistiji nego spoljni svet, dokazano je da je on prepun toksina iz boja za zidove, nameštaja i izolacionih materijala.

Četvrti sloj odnosi se na spoljni svet. Iako izlazimo kako bismo udahnuli svež vazduh, istraživanja su pokazala da samo nekoliko sati izlaganja zagađenom vazduhu pojačava rizik od srčanog udara, a uz to električni vodovi, mobilni telefoni i računari emituju zračenja koja izazivaju simptome slične onima koje izazivaju hemikalije - pojasnio je Junger. Rešenje ovog problema vidi u detoksikaciji organizma.

- Program detoksikacije traje 21 dan i bitna je mentalna i fizička priprema. Važno je ne jesti teško svarljivu hranu, što znači malo mlečnih proizvoda i pšenice, malo čvrste hrane i puno svežih sokova. Tako će telo imati više energije da se samo obnovi. Takođe je važno svakodnevno imati 12 sati u kojima ne konzumirate ništa. Tako omogućavate telu da uđe u stanje detoksikacije, do kojeg dolazi osam sati nakon poslednjeg obroka, a do kraja detoksikacije telu su potrebna još dodatna četiri sata. Na kraju, ne zaboravite na filter za vodu, blender i sokovnik - zaključio je svoj plan Alehandro Junger.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem