KO NE SME DA JEDE KUKURUZ

22.04.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 1547 | Autor: | 0

Kukuruz intenzivno povećava nivo šećera u krvi, zato ubrzo nakon jela postajete ponovo gladni


Novo istraživanje naučnika sa Harvarda ukazalo je na neke vrste povrća mogu da negativno utiču na organizam i “sabotiraju “ dijetu.

Tokom dvadeset godina naučnici su posmatrali 130.000 ljudi, a praćene su njihove navike u ishrani i namirnice koje konzumiraju. Prikupljeni podaci ukazali su da neke vrste povrća, zapravo doprinose dobijanju na težini.
Najgore vrste hrane koje možete da jedete u nadi da ćete smršati su kukuruz, krompir i grašak, koji dovode do kontraefekta, odnosno do gojenja.
Kukuruz se pokazao kao najgori sa 0,9 kilograma više tokom dve godine od povećanja porcije. Razlog za to je visoki glikemijski indeks koji intenzivno povećava šećer u krvi nakon konzumiranja, pa se osoba koja ga jede oseća još više gladnom.
Ovo istraživanje je pokazalo i da osobe koje su jele povrće bogato vlaknima i proteinima, kao što je pasulj, izgubile su na težini nakon nekog vremena.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem