FILTER ZA KAFU ČUVA SAKSIJSKO CVEĆE

01.05.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 1103 | Autor: | 0

Jednostavan trik koji će pomoći da sačuvate prolećne cvetove u svom domu


Imate problema sa cvećem jer i kada ga presadite, uredno zalivate i dikretno držite na suncu, ono vam i dalje vene. Postoje trikovi kako da sprečite sve probleme na putu do uništavanja biljaka u vašem domu.
Ključ je u filterima za kafu.
Prvi korak je stavljanje filtera za kafu na dno saksije za cveće. Treba ga staviti između zemlje i odvodnih otvora saksije – gde obično prolaze voda i prljavština. Kad to uradite, filter će propustiti vodu, a zadržati prljavštinu.
Zašto je to korisno? Vrlo često prljavština začepi otvore, a to sprečava prolazak viška vode, ali i protok vazduha, što može da izazove propadanje korena biljke.
Postoji još jedan trik za koji su filteri za kafu idealni. Budući da upijaju zadržaće vlagu svaki put kad zalivate cveće. Neće biti previše vlage da koren trune – nego taman koliko treba! Dakle, ako ćete koristiti filtere za kafu, nećete morati toliko često da zalivate biljku.
Filteri za kafu korisni su i kada presađujete biljku. Zadržaće zemlju da se ne razmrvi okolo.Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem