CRVENA KRASULA PRIVLAČI LJUBAV

08.05.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 1720 | Autor: | 0

Najlepša sukulenta za stan, lako se gaji, a pogodna je i za sunčane kamenjare


Crvena krasula je sukulentna biljka koja je zbog svoje boje jako privlačna kao sobna biljka ili kao centralna tačka u lejama.
Crassula capitella je vrsta krasule, poznata po imenima crvena pagoda i crveni plamen je veoma zanimljiva biljka zbog mnogo ružičastih i ljubičastih nijansi na listovima.
U vrtu kao baštenska biljka unosi boju, može da bude zanimljiva centralna tačka zbog jarke boje listova ili da oiviči leje. Pogodna je i za sunčane kamenjare, a veoma zanimljiva i kao sobna biljka u enterijerudoma.

Crassula capitella se grana i raste ispruženo. Formira "prostirke" od svojih grančica. Može da poraste do 15 cm u visinu a u širinu i do 90 cm.
Uski, istureni, složeni mesnati listovi podsećaju na propelere, i tokom rasta menjaju svoju boju od zelene do jarkocrvene. Sitni, zvezdasti, beli cvetovi se pojavljuju na granama u toku leta.

Crassula se veoma lako uzgaja i održava, ali je podložna biljnim vašima i gljivičnim oboljenjima. Kao što je to slučaj kod svih drugih sukulenata, preterano zalivanje može biti fatalno, pa je bolje da zemlja ostane suva, nego previše mokra. Zaliva sa donje strane, tako što joj dozvoljava da sama “popije” onoliko tečnosti koliko joj je potrebno.

Presađivanje nije obavezno, ali je moguće tokom leta.

Crassule se obično dele pelcerima, a veoma lako je možete uzgojiti od jednog listića.

Stavite list u mešavinu sukulenata ili kaktusa i potom ga pokrijte sve dok ne proklija. Nakon toga se pozabavite sadnjom, koja se radi isto kao i njeno presađivanje.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem