KRISTALI U URINU: KAKO DA IH BRZO IZBACITE

10.05.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 4955 | Autor: | 0

Uz pomoć soka od višnje, jabukovog sirćeta i sode bikarbone sprečite giht, bol u zglobovima i pojavu bubrežnih kamenaca


Prema Američkoj asocijaciji za kliničku hemiju, broj i vrsta kristala koji se formiraju u urinu u vezi je sa pH nivoom mokraće, koncentracijom supstanci u urinu i temperaturom urina.
Ukoliko je izuzetno visok nivo kristala u urinu posledica infekcije urinarnog trakta ili bubrežnog kamenca, možete da osećate i pečenje prilikom mokrenja, bol u slabinama i neobično jak miris mokraće. Pregled urina može da pokaže i povišen nivo nitrata u mokraći.
Kristali mokraćne kiseline mogu da dovedu do gihta. Usled toga doći će do upale zglobova jer se kristali nakupljaju u njima, posebno u zglobu nožnog palca. Primetićete crvenilo i verovatno će vas mnogo boleti. Jedan od prirodnih načina za ublažavanje bola usled gihta je konzumiranje kiselog soka višnje.
Nedavnom studijom je utvrđeno da soda bikarbona može biti efikasan kandidat za smanjenje mokraćne kiseline u ljudskom telu. Dakle, ako želite da uspešno sprečite i izlečite giht, potrebno je da dodate pola kašičice sode bikarbone u jednu čašu vode i popijete svaki dan. Ako imate trenutni napad gihta, onda treba uzeti kašičicu sode bikarbone sa čašom vode.

Da li ste znali da i voda sa limunom takođe može da pomogne? Kada je pH vrednost u vašem telu više alkalna nego kisela, vaš organizam je u stanju da spreči brojne anomalije, uključujući i ovu. Dakle, sve što treba da uradite je da iscedite pola limuna u osam decilitara tople vode i popijete na prazan stomak svako jutro. To će povećati alkalnost u vašem telu i sprečiti stvaranje kristala mokraćne kiseline.
Još jedan, takođe izuzetno koristan sastojak je jabukovo sirće. Jabukovo sirće takođe povećava alkalnost u telu. Ono je puno jabučne kiseline koja je izuzetno efikasna u razlaganju mokraćne kiseline, a veoma je korisna i u izbacivanju mokraćne kiseline iz organizma. Dakle, samo dodajte kašiku jabukovog sirćeta u 8 dl vode. Ovu mešavinu treba da pijete svaki dan, pre svakog obroka.

Kristali u urinu i kamen u bubregu su povezani. Istraživanja su pokazala da su osobe kod kojih su u dugom periodu prisutni kristali u mokraći izložene većem riziku od ponovne pojave bubrežnih kamenaca.
Jedan od načina da se rešite bubrežnih kamenaca i rastvorite naslage kristala koji formiraju kamenac je da, kao i kod gihta, pijete jabukovo sirće. Jedna studija o uticaju sirćetne kiseline (glavne komponente jabukovog sirćeta) na bubrežni kamenac, otkrila je da ona pomaže razlaganju naslaga minerala.
Da biste jabukovo sirće koristili za lečenje bubrežnog kamenca, trebalo bi da pomešate dve kašičice jabukovog sirćeta i 180 do 240 ml vode. Pijte ovaj rastvor često tokom dana. Ovaj lek nastavite da pijete sve dok simptomi kamenca u bubrezima ili bešici ne prođu zauvek.

I još pogledajte:

SODA BIKARBONA ČISTA

250 RSD 180 RSD

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h
  nedeljom 9h-14h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net