UZNEMIRENI STE, NE MOŽETE DA SPAVATE, ČESTO IDETE U TOALET...

24.05.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 822 | Autor: | 0

Pijete previše kafe!


Većina ljudi ne može da započne dan bez šoljice kafe. Ipak, ako često osećate neke od ovih simptoma, vreme je da smanjite dnevnu dozu kofeina.

Uznemireni ste
Od previše kafe možete postati nervozni – kofein stimuliše centralni nervni sistem, dok istovremeno povećava nivoe adrenalina, dopamina i glutamata. Ova kombinacija može dovesti do teskobe, nervoze, ubrzanog rada srca, razdražljivosti, pa čak i napada ljutnje.

Energija pada tokom dana
Kafa vas može vrlo brzo razbuditi i podići energiju, ali kada se ta energija potroši doći će do vrlo snažnog pada. Neka istraživanja pokazala su i da kofein može bitno da smanji produktivnost.

Često morate u toalet
Kofein je diuretik, što znači da ćete ispijanjem kafe češće odlaziti u toalet, pogotovo ako kafu ne pijete često. I dok istraživanja pokazuju da od kafe zapravo ne možete dehidrirati, ako uz nju ne pijete dovoljno vode telo neće biti dovoljno hidrirano.

Raspored spavanja je poremećen
Kafa može da poremeti ritam spavanja, smanji njegov kvalitet i dužinu. Čak i ako kafu konzumirate 6 sati pre odlaska na spavanje može se dogoditi da uveče ne možete da zaspite. Kafa takođe može da poremeti dnevni ritam organizma, zbog čega čete se osećati umorno i usporeno tokom dana.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radno vreme
    radnim danima 10h-14h,
    subotom 8h-11h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem