POBEDITE STRES ZA SAMO PET MINUTA

26.05.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 833 | Autor: | 0

Dišite, šetajte, razgovarajte...Proveli ste stresan dan na poslu? Subota je idealan dan da se oporavite!

Brojni su okidači stresa. Veliko opterećenje na poslu, finansijski problemi ili prekid veze, samo su neke od stresnih situacija koje nam događaju. Da li znate kako da ih prebrodite?
Donosimo tri jednostavne tehnike koje možete primeniti bez obzira gde se nalazite.

Dišite
Jedna prirodna, svakodnevna i od životne važnosti radnja će vam pomoći da kontrolišete i ublažite stres. Jeste li ikada čuli za metodu disanja 4-7-8? Podseća na meditaciju i možete je izvesti uvek kada se nađete u stresnoj situaciji. Za to je dovoljno samo pet minuta. Sedite na stolicu ili na pod, ispravite leđa dok dišete i dok brojite do četiri, zatim zaustavite dah i brojite do sedam, dok izdišete brojite do osam. Ponovite vežbu nekoliko puta i trebalo bi da se osećate opuštenije i u razmišljate jasnije.

Idite u šetnju
Nije uvek moguće, ali ako ste pod velikim stresom, a nalazite se u kancelariji, pronađite izgovor da se prošetate i udahnete vazduh. Pešačite do prodavnice po flašu vode ili se ponudite da uradite nešto za kolege. Ne samo da će vas šetnja odvesti daleko od onoga što vas muči, nego vam može pomoći da smanjite osećaj teskobe i podstakne hormon sreće endorfin.

Razgovarajte sa sobom
Ako niste u mogućnosti da pozovete prijateljicu da biste joj saopštili šta vas muči, razgovarajte sa sobom. Nemojte se brinite da je to loše. Ako se nalazite na javnom mestu, "razgovor" obavite na nekom mirnom kutku u nekoliko minuta. Zatim sebi recite zašto ste pod stresom, kažite sebi da je savršeno u redu da se tako osećate. Odlučite šta bi trebalo da uradite da biste dovršili zadatak ili rešili problem i podsetite se da će sve biti u redu.

I još pogledajte:

RELAX KAPI

390 RSD

DEPRESI MIX

630 RSD

ULJE LAVANDE

873 RSD

ULJE TAMJANA

945 RSD

REVITALUM

1251 RSD

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 10h-20h
  subotom i nedeljom: 10h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem