JEDITE HLEB I MRŠAVITE

03.06.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 944 | Autor: | 0

Smršaćete ako pojedete manje od 12 kriški nedeljno


Ako ste mislili da u potpunosti morate da izbacite ugljene hidrate kako biste uspeli da smanjite težinu, imamo za vas lepe vesti - možete da pojedete čak 12 kriški hleba u toku nedelje.
Iako je ozloglašen kao jedna od namirnica koje najviše goje, istina je da je hleb važan izvor hranljivih sastojaka, poput belančevina, aminokiselina, vitamina A i B.

Da li će vam izbacivanje hleba iz ishrane zaista pomoći da se oslobodite masti? Pa, i da i ne.
Hleb sadrži oko 74 kalorija po kriški. Pa ako prestanete da jedete više parčića tosta za doručak, sendviča za ručak i možda za večeru dodate malo hleba sa strane, sigurno ćete izbacivanjem (ili smanjenjem) unositi manje kalorija, što se može videti na vašem telu.
Ovo pravilo važi za gotovo sve: ako prestanete da pijete pivo, jedete keks, stavljate šećer u čaj - bilo šta što svakodnevno jedete i pijete, sigurno ćete smaniti dnevni unos kalorija.
Izbacivanje ili smanjivanje unosa namirnica bogatih ugljenim hidratima se obično smatra najvažnijim korakom za mršavljenje, ali smanjenje težine uključuje menjanje kompozicije tela, jačanje mišićne mase kako biste pomogli telu da lakše koristi zalihe masti.

Ne možete imati vidljive rezultate najmanje jedan mesec samo od promene ishrane i uvođenja aktivnosti, piše "Metro".
Kada regulišete unos ugljenih hidrata, prvu stvar koju ćete primetiti je koliko brzo, čak se može reći i magično, kilogrami počinju da spadaju. Ali ono što gubite nisu masti već voda. Kada se ugljeni hidrati skladište u našem organizmu u vidu glikogena, sa svakim gramom glikogena, telo zadržava triput više vode.
Pa što pre izbacite ugljene hidrate i počnete da koristite rezerve glikogena, vi ćete izgubiti dosta tečnosti iz tela. Upravo zbog toga da ne bi trebalo da iz ishrane izbacite određenu grupe namirnica, već samo ograničite porcije.

Koliko brzo ćete mršaviti nakon što izbacite hleb zavisi od hrane kojom ste zamenili hleb.
I poznata američka nutricionistinja Rijanon Lambert otkrila je za britanski "San" da je izbacivanje ugljenih hidrata iz ishrane veoma pogrešno.
- Atkinsonova i slične dijete zabranjuju unos hleba, testenine i krompira, zamenjujući ih namirnicama bogatim proteinom, poput mesa, jaja i hranom bogatom mastima. Upravo zbog toga je postala rasprostanjena zabluda da nas svi ugljeni hidrati čine debelim. Stav je da ugljeni hidrati treba smanjiti u ishrani je jednostavno pogrešan – ističe ona.
Određeni ugljeni hidrati od vitalnog značaja za našu ishranu, jer obezbeđuju najveći izvor energije. Oni se razbijaju i pretvaraju u glukozu, koju potom telo koristi kao energiju za naše mišiće dok vežbamo, kao i rad mozga. Takođe, mogu se pretvoriti i u masti, skaldištenu energiju, koje telo kasnije može koristiti.


I još pogledajte:

PSILIJUM

530 RSD

SLIMFIT SIRUP

1053 RSD

EQUIGAL

650 RSD

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem