JEDNOSTAVNA FORMULA: IZRAČUNAJTE KOLIKO VAM JE VODE POTREBNO

17.06.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 469 | Autor: | 0

Osam čaša, dva litra, pijte i kad niste žedni... Saveta je mnogo, ali koji je pravi?


Zdravstveni stručnjaci godinama raspravljaju koliko vode dnevno je čoveku potrebno kako bi zadovoljio potrebe za tečnošću.
Lekari iz istraživačkog centra Mejo klinike iz Minesote došli su do zaključka da je muškarcima potrebno najmanje 13, a ženama 9 čaša vode kako bi telo normalno funkcionisalo.

Ipak uz opasku da je telo svakog pojedinca različito i mnogo toga zavisi od načina života i aktivnosti čoveka, lekari savetuju primenu jednostavne formule u izračunavanju koliko je zaista vode potrebno popiti svakog dana.
Svoju kilažu podelite sa 4,4, pomnožite dobijen broj s vašim godinama. Broj koji ste dobili podelite sa 56,6 i dobićete broj čaša vode koje bi dnevno trebali popiti.
Doktori uz to predlažu svima koji se aktivno bave sportom da uz količine vode navedenom formulom svakih trideset minuta tokom vežbanja popiju još pola čaše vode.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radno vreme
    radnim danima 10h-14h,
    subotom 8h-11h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem