KOZMETIKA U FRIŽIDERU: ŠTA SE ČUVA NA HLADNOM

19.06.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 334 | Autor: | 0

Ako ne želite da bacite pola bočice parfema, nemojte ga držati u sobi!

Lakovima za nokte, kremama i maskama za lice, parfemima, mesto je u frižideru. Naročito kada temperatura pređe 30 stepeni.
Šta će se dogoditi ako kozmetiku ne čuvate na pravi način?

Parfem
Nagle promene temperature i svetlost loše deluju na parfeme - može se promeniti miris ili intenzitet. Najbolje je parfeme držati u frižideru, budući da je to i hladno i tamno mesto.

Lak za nokte
Ovde je u pitanju emulzija, pa će duže ostati tečna ako se čuva na hladnom mestu poput frižidera.

Krema za oči
Krema za oči će duže trajati, ali i imati više učinka na oči i podočnjake ako se čuva u frižideru. Hladnoća kreme će smanjiti nadutost oko očiju i umiriti iritaciju.

Maska za lice
Duže će trajati i imaće jači efekat na lice i oči, ako se drži na hladnom. Hladnoća maske za lice će brže opustiti kožu i mišiće i ublažiti osećaj iritacije.

Krema za sunčanje
Puno duže će trajati ako je držite u frižideru. Ostavljanje kreme za sunčanje na višim temperaturama smanjuje delotvornost i zaštitni faktor.

Prirodna kozmetika
Svu prirodnu kozmetiku bi trebalo držati u frižideru, jer ne sadrži konzervanse. U pitanju su proizvodi koji ne sadrže parabene, sulfate, niti ikakve druge konzervanse, pa će ih čuvanje u frižideru sačuvati od razvoja bakterija.

Ovi proizvodi ne smeju se čuvati u frižideru
Ruž za usne će se pod uticajem niske temperature stvrdnuti, a esencijalna ulja će izbiti na površinu. Takođe, tečni puder može promeniti svoju gustinu i brzo se pokvariti.

Držanje olovke za oči stalno u frižideru će je jako stvrdnuti i smanjiti učinak, ali u može se staviti u frižider par minuta pre nanošenja.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima 9h-14h,
  subotom do daljeg prodavnica ne radi

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima 10h-15h
  subotom do daljeg prodavnica ne radi
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ne radi
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem