ZAŠTO NIJE DOBRO SPAVATI ISPRED UKLJUČENOG VENTILATORA

07.08.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 697 | Autor: | 0

Uz poveterac koji će vas rashlađuje stiže i prašina - ako ste alergični ili imate astmu, eto problema!


Ako vam je teško da zaspite zbog visokih temperatura, možda ste došli u iskušenje da ostavite uključen ventilator tokom noći. Ali to zaista nije dobra ideja.

Iako sveže strujanje vazduha dok pokušavate da zaspite zvuči vrlo prijatno, spavanje s uključenim ventilatorom ima i svoje loše strane. Dok ventilator podstiče strujanje vazduha u prostoriji, istovremeno podiže prašinu koja bi mogla da završi u vašim sinusima, što može da izazove alergije ili napad astme.

Ventilator može izazvati i iritaciju sinusa koji će zbog isušivanja proizvoditi više sekreta, što može dovesti do blokade sinusa, otežanog disanja i glavobolje.

Takođe, pojačano strujanje vazduha uzrokuje i pojačano sušenje kože, a ako spavate otvorenih očiju ili usta, problemi s isušivanjem mogu biti još gori.

Hladan vazduh iz ventilatora može uzrokovati i ukočenost mišića, kao i grčeve. Ovo će posebno pogađati ljude koji ventilator drže blizu glave ili vrata, piše Sip advajzer.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem