SUPER HRANA ZA DIJABETIČARE

15.08.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 715 | Autor: | 0

Matična mleč sadrži materije slične insulinu


Svaka osoba, čak iako ima genetsku predispoziciju za dijabetes, može načinom života da spreči obolevanje! Najvažniji koraci na koje treba da obrati pažnju, praktično već od puberteta, jesu praktikovanje neke od antistres metoda, redovna fizička aktivnost i pravilan način ishrane. Ono što je možda i najvažnije, jeste bogat i skladan emotivan i duhovni život.
Što se ishrane tiče, postoje vrlo kvalitetni, visokovredni dodaci ishrani koji nadoknađuju ono što čovek ne uspe da unese tokom dana, ali i neke vrlo kvalitetne i korisne materije koje ne pripadaju svakodnevnom izboru namirnica, a lekovite su – na primer, pčelinji proizvodi, a na prvom mestu matična mleč.

Antistres efekat
Stres je značajan uzrok rizika za dobijanje brojnih bolesti, pa i šećerne, jer stalno izlučivanje kortizola (hormona stresa) u većim količinama tokom napetosti, anksioznosti, strahovanja i očekivanja lošeg događaja, vremenom oštećuju beta ćelije pankreasa koje izlučuju insulin ali i druga tkiva, pa osoba postaje podložna različitim oboljenjima.
Inače, a posebno kod obolelih od šećerne bolesti, hrana treba da bude prilagođena trenutnom fiziološkom stanju: energetski bogata ali ne i suviše kalorična, tj. treba da ima nizak glikemijski indeks (na primer različite vrste voća i povrća, žitarice, mahunarke, riba i pčelinji proizvodi), količinski odmerena i usklađena prema dogovoru sa lekarom, uz obavezno korišćenje tableta ili insulina.
Od pčelinjih proizvoda preporučuje se najpre matična mleč koja je već više od pedeset godina tema naučnih ispitivanja, uz brojne potvrde efikasnosti, posebno za posledice dijabetesa.
Najvidljiviji efekti kod obolelih od šećerne bolesti odnose se na poboljšanje cirkulacije, zaštitu krvnih sudova, srca i mozga, jačanje imuniteta i odbrane od infekcija, efikasniji metabolizam i maksimalno iskorišćavanje hranljivih i zaštitnih materija iz hrane, snažan antioksidantni efekat, ublažavanje oscilacija u raspoloženju i sniženje vrednosti kortizola u organizmu i povećanje otpornosti na stres.

Sposobnost regeneracije
Kod zdravih pojedinaca insulin je hormon koji organizam sam proizvodi da bi održao optimalne nivoe glukoze (šećera) u krvi, a kod obolelih od šećerne bolesti obavezna je terapija koja osigurava normalan život. Oboleli od šećerne bolesti može povećati svoj vitalni kapacitet i mentalnu snagu pravilno uravnoteženim dijetetskim merama.
Matična mleč sadrži materije slične insulinu, a prema rezultatima naučnih istraživanja podstiče obnavljanje oštećenih ćelija pankreasa, što održava nivo insulina i sprečava pojavu dijabetesa.

Čistom energijom do smanjenja gojaznosti
U današnje vreme gojaznost i šećerna bolest sve su prisutnije.
Do problema gojaznosti ili šećerne bolesti kod žena u razdoblju menopauze može da dođe i zbog pada nivoa estrogena i neravnoteže hormona, a kod muškaraca u andropauzi zbog smanjenja nivoa testosterona, udruženog sa stresom i lošim životnim navikama.
Ako je gojaznost udružena sa dijabetesom, matična mleč ima još jaču ulogu jer deluje antistresno, ali i kao pčelinji proizvod koji metabolizam usmerava prema proizvodnji čiste energije, a ne deponuje mast i masne naslage.

I još pogledajte:

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem