KAKO DA SPF 50 (NE) POSTANE FAKTOR NULA

12.08.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 421 | Autor: | 0

Ako kremu za zaštitu od sunca držite na toplom, koristite posle isteka roka ili ne nanosite svaka dva sata, sigurno ćete izgoreti


Sredstva za zaštitu od sunca obavezna su tokom vrelih letnjih dana. Ako niste štedeli i kupili ste najkvalitetnija ulja i losione, nepravilnim korišćenjem i čuvanjem poništićete zaštitni faktor, pa umesto SPF 50 možda ostanete na faktoru nula.

Ne ostavljajte kremu na vrućim mestima
’Ostavljate li zaštitu od sunca na toplim i svetlim mestima uništićete njenu delotvornost’, kaže dermatolog Fredrik S. Brand. ’Kada je krema za sunčanje čuvana na visokoj temperaturi, delotvornost se smanjuje, i proizvod postaje manje pouzdan.’ Dakle, ukoliko ste na plaži, ostavite svoju kremu za sunčanje u hladovini. Kada se vratite kući ne ostavljajte je u kesi, na svetlom i toplom mestu.

Ne koristite proizvod ako je istekao rok trajanja
Ako je rok istekao, od takvog proizvoda ne dobijate zaštitu koju očekujete. ’To ne znači da aktivni sastojci više ne deluju nakon što je istekao rok trajanja, ali zasigurno više nemaju onu moć koju su imali’, objašnjava dermatolog Pol Džerod Frenk. Osim toga, sama činjenica da na kožu nanosite kremu kojoj je istekao rok trajanja, znači da se izlažete riziku, a za to nema potrebe.

Namažite se pre izlaganja suncu
Dermatolozi naglašavaju da kremu za sunčanje treba naneti barem 15 minuta pre nego što kožu izložite suncu. Kada ste napolju, postupak biste trebali ponavljati svaka dva sata. ’Ako ste u vodi duže od 20 minuta, kremu treba da nanesete svaki put kada izađete iz vode’, savetuje Frenk.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem