KAKO DA PRAVILNO KORISTITE ULJE SMILJA

14.08.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 601 | Autor: | 0

Izuzetno cenjeno i skupoceno, ulje smilja primenjuje se za ublažavanje modrica i opekotina i regeneraciju kože


Ulje smilja primenjuje se na mnogo načina i u puno slučajeva: topikalno na kožu, putem inhalacija ili u difuzeru. Osnovna primena je primena preko kože. Koristi se razređeno, a u nekim situacijama može i nerazređeno. Meša se sa jojobom ili sa uljem ploda divlje ruže, sa kojim deluje sinergijski.
Jedna od najvrednijih koristi koje možemo imati od etarskog ulja smilja je svakako njegova podrška u smanjivanju modrica i otoka nakon posekotina ili nagnječenja. Povreda uzrokuje smanjen dotok krvi do oštećenog područja - ne transportuje se kiseonik, kao ni nutritivne materije između ćelija, nagomilavaju se otpadne materije i proizvode se slobodni radikali. Zato je ovo ulje za regeneraciju ćelija i tkiva.
- Kod opekotina kože koristi se nerazređeno, samostalno ili u kombinaciji sa etarskim uljem geranijuma.
- Kap ili dve na upaljene mišiće, modrice i zglobove uz prirodan proces lečenja.
- Za keloide i druge ožiljke (Može se koristiti nerazblaženo na oštećeno područje kože dva puta dnevno kroz dve nedelje ili u kombinaciji sa biljnjim uljem divlje ruže.)
- Jedna kap za glatku kožu i regeneraciju.
- U difuzeru se koristi da smiri živce i srce (Na mentalnom nivou ovo ulje „hladi“ ljutnju i može predstavljati podršku u lečenju emocionalnih rana. Taj efekat hlađenja koristan je kod previše preopterećenih ili pregrejanih tela).
Etarsko ulje smilja je skupo ulje, ali je nezaobilazno u maloj kućnoj apoteci!

I još pogledajte:

ULJE SMILJA

1215 RSD

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem