ŠTA RADITI KADA ZABOLI UVO

10.08.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 980 | Autor: | 0

Prirodni lekovi za prvu pomoć: maslinovo ulje, beli luk i čuvarkuća


Neki ljudi kažu da su bolovi u uhu jedni od najjačih bolova. Na sreću, postoje prirodni lekovi koji mogu brzo da ih ublaže.
Prirodni lekovi za lečenje upale uha:

Maslinovo ulje
Ugrejte maslinovo ulje da postane mlako, a zatim jedan štapić za uho umočite u ulje. Sa tim nežno obrišite predeo ušne školjke. Dve do tri kapi ulja ukapajte u uho, izvanredno će smanjiti cepajući bol.

Beli luk
Beli luk uspešno uništava bakterije,
zato u slučaju bakterijske infekcije možete
slobodno primeniti sledeći recept:
Zagrejte dva čena belog luka u 50 ml maslinovog ulja. Pustite da se ohladi, mada treba da bude toplo, ali ne i vruće. Uz pomoć kapaljke ili bočice od kapi, u uho ukapajte nekoliko kapi ovog lekovitog ulja. Pustite da stoji 5-10 minuta, potom okrenite glavu na drugu stranu da ulje izađe, a pri tom koristite maramicu koja će upiti ulje. Nikako nemojte stavljati sirov beli luk u uvo jer može da izazove iritaciju kože i peckanje. Postupak ponovite nekoliko puta dnevno i koristite do poboljšanja.
Ovo ulje možete ostaviti u frižideru u staklenoj bočici i koristiti po potrebi uz prethodno blago zagrevanje. Bol u ušima može prestati već sledeći dan posle upotrebe.

Čuvarkuća
Čuvarkuća je biljka koja se već vekovima koristi za lečenje raznih upala. Uzmite nekoliko listića čuvarkuće, prepolovite ih i iscedite sok u uvo. Ostavite da deluje nekoliko minuta, bol će se smanjiti. Sok čuvarkuće možete i zagrejati kako bi vam bilo ugodnije.
Veoma je važno naglasiti da nijedan bol u uhu ne lečite duži period na ovaj način, nego se obratite lekaru. Ukoliko bol potraje duže od nekoliko dana, obratite se lekaru jer može da bude u pitanju neko ozbiljnije oboljenje.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h
  nedeljom 9h-14h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net