ČAJ OD PIREVINE „ISTOPIO” MIOME NA MATERICI

15.08.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 9604 | Autor: | 0

Dijana Popović iz Doboja, posle prve trudnoće suočila se sa veoma neprijatnim simptomima, ali čestu žensku tegobu, za koju su joj lekari predlagali operaciju, uspela je da sanira


Mlada mama, Dijana Popović (32) iz Doboja, bila je presrećna kada je na svet donela zdravu bebu, svoje prvo dete, i da je porođaj prošao kako treba. Posle nekog vremena, kada se sve smirilo i kada se u potpunosti posvetila bebi, primetila je čudne promene.
- U predelu reproduktivnih organa, osećala sam povremene bolove. U početku, mislila sam da je to normalno jer se hormoni vraćaju na svoje mesto i da telo reaguje. Međutim, kako su simptomi bili sve jači, više nisam mogla da izdržim.

Koje simptome ste osećali?
- Pre svega osećala sam jak bol u predelu materice, nepodnošljiv. Mnogo mi je smetalo jer sam morala da budem maksimalno angažovana oko bebe. Podizanje bebe uz bolove uopšte nije lako, te sam otišla kod lekara.

I šta su Vam lekari otkrili?
- Miome na materici. Jedan miom je bio ogroman, od 2,5 cm, i prešao je na zid materice. Taj miom sam verovatno imala i tokom trudnoće, samo što nije davao simptome.

Koju terapiju su predložili lekari?
- Nisam dobila terapiju. Smatrali su da je miom suviše velik da bi se lečio lekovima i predložili su operaciju. Rekli su da moram da ga uklonim što pre jer može svašta da se desi.

Šta ste odlučili? Kako je sve to delovalo na Vas?
- Bila sam šokirana, potpuno van sebe. Nije svejedno kada vam neko kaže da u sebi imate izraslinu od 2, 5 cm i da znate da to nije dobro za vas. Osim toga, operacija je bila previše rizična. Stalno sam se pitala šta ako mi odstrane matericu, da li ću još moći da rađam, želela sam i drugo dete... Hiljadu pitanja i hiljadu mogućnosti. Prvih nekoliko dana nisam znala šta da radim. Mnogo sam razmišljala i rešila sam da probam sa alternativnim lečenjem pre nego što se odlučim za operaciju. To za mene nije bila laka odluka.

Počela sam da se raspitujem kod drugih ljudi da li znaju nekog ko ima sličan problem, a da je izlečio miom. Ranije sam čula da su miomi česti kod žena koje su u godinama, ali ja sam bila mlada, imala sam trideset godina.

Da li ste našli pomoć?
- Jesam, čula sam da je dobar čaj od pirike, pirevine, kako je ko zove. Čula sam da ga treba dugo piti, ali da deluje. Pila sam ga stalno, čak i umesto vode. Želela sam da se što pre rešim tog zla. Nisam znala koliko treba da popijem čaja da bi se miom povukao, ali sam rešila da ga pijem dok ga "ne ubijem".

Da li ste još nešto preduzeli ili ste samo pili čaj?
- Samo sam pila čaj, ništa drugo nisam menjala niti koristila. Normalno sam jela i pila sve što i do tada, samo što sam unosila ogromne količine čaja, preko jedan litar dnevno.

I koliko je čaj pomogao?
- Posle mesec dana otišla sam na redovnu kontrolu kod ginekologa. Uradili su mi ultrazvuk i ništa nisu našli na materici, bila je čista. Lekar je bio u čudu, nije mogao da veruje. On je očekivao da će miom biti još veći, ali nije bilo nijednog.

Da li je sve bilo u redu nakon pregleda?
- Da, jeste neko vreme. Miomi su nestali, međutim, kada sam želela ponovo da zatrudnim, nisam uspela. U stvari, imala sam četiri ili pet lažnih trudnoća. Počela sam ponovo da pijem čaj jer je dobar protiv ženskih tegoba. Popila sam dva litra čaja za nekoliko dana i tog meseca ostala sam u drugom stanju.

Kako je prošao porođaj i da li je bilo nekih komplikacija?
- Porođaj je prošao odlično. Bila sam na redovnom pregledu i sve je bilo u redu, nije bilo nikakvih komplikacija. Čaj od pirevine pijem i danas, preventive radi. Presrećna sam što me je spasao operacije i pomogao da na svet donesem još jedno dete. Moja porodica je sada kompletna zahvaljujući tom čaju.

M. Vidojković

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem