MASLINOVO ULJE UMESTO VIJAGRE

04.09.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 1448 | Autor: | 0

Nekoliko kašika maslinovog ulja nedeljno može biti delotvornije za potenciju od mnogih lekova


Samo devet kašika ulja nedeljno u sklopu zdrave mediteranske ishrane bogate voćem, povrćem, ribom i mahunarkama smanjuje impotenciju za oko 40 posto, pokazalo je istraživanje naučnika sa atinskog univerziteta.

Grčki naučnici istraživanje su sproveli na 660 dobrovoljaca prosečnog doba od 67 godina. Rezultati upućuju da zdrava ishrana u srednjim godinama garantuje aktivan polni život muškarcima i bez stimulansa u šezdesetim i sedamdesetim godinama života. Uvereni su da je reč o maslinovom ulju koje održava zdravlje krvnih sudova i dobru cirkulaciju, piše Independent.

Uz maslinovo ulje, u boljem su zdravstvenom stanju bili muškarci koji su nedeljno najmanje tri puta jeli ribu, 13 porcija povrća, prosečno šest komada voća i dva puta nedeljno mahunarke.

Istraživanje je pokazalo i da je nivo testosterona kod muškaraca koji su se tako hranili bio znatno veći. Razlog je niži nivo telesne masnoće, što utiče na hormone.

"Viagra nije dugoročno rešenje, ona deluje trenutno, a maslinovim uljem bogat mediteranski način ishrane i vežbanje muškarcima će omogućiti održavanje polne moći bez lekova", ističe vođa istraživanja Kristina Kirisohu sa Univerziteta u Atini. "Ova vrsta ishrane održava krvne sudove prohodnim, smanjuje opasnost od metaboličkog sindroma, grupe metaboličkih poremećaja koji se ogledaju kao insulinska rezistencija, nakupljanje masnog tkiva u području trbuha, visokog nivoa holesterola i povišenoga krvnog pritiska", objasnila je Kirisohu.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem