BEZBEDNOSNI TERMINALI NA AERODROMU PRLJAVIJI OD TOALETA!

06.09.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 267 | Autor: | 0

Gajbice u koje ostavljate stvari dok prolazite kroz detektor, pune su bakterija i virusa


Lista mesta za koja znamo da su puna bakterija proširena je za još jedno, za mnoge, naočekivano mesto. Sada na nju možete dodati i terminal za bezbednosnu proveru na aerodromu.
Tim stručnjaka sa Univerziteta Notingem u Engleskoj i Nacionalnog instituta za zdravlje u Finskoj istražio je higijenu na aerodromu u Helsinkiju i utvrdio da su gajbice u koje ostavljate svoje stvari dok prolazite kroz detektor metala, prljavije nego toaleti.
Na više od polovine terminala za sigurnosnu proveru na aerodromu, odnosno korpica u koje stavljate svoje stvari kada prolazite kroz detektor metala pronađeni su prenosnici različitih bolesti, uključujući i one koji su odgovorni za prehladu. Nijedan od ovih virusa nije pronađen u toaletima.

Ispitivanje higijene na aerodromu deo je šireg projekta "Pandhub" kojeg finansira Evropska unija, a koji ima za cilj sprečavanje širenja opasnih patogenih bakterija u vozilima javnog gradskog prevoza.

"Prisutnost mikroba na aerodromima ranije nije istraživana. Rezultati sa aerodroma u Helsinkiju mogu nam pomoći u borbi protiv pandemija", rekla je Nina Ikonen, stručnjak za virusologiju.

U saopštenju istraživača navedeno je i da rezultati istraživanja nisu dokazali da pronađeni virusi mogu da izazovu bolest. Ipak, prethodna istraživanja pokazala su da mikrobi mogu da opstanu više dana na različitim površinama.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem