DEKA NADŽIVEO LEKARE I OTKRIO RECEPT KOJIM SE REŠIO RAKA

19.09.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 1157 | Autor: | 0

Stamatis Moraitis, koga je čuveni Bi-Bi-Si tražio zbog čudesnog izlečenja, umro je od starosti, a rak koji mu je dijagnostikovan pre više od četrdeset i pet godina odavno nije postojao u njegovom teluNiko nije ni slutio da će Stamatis Moraitis postati čovek kojeg će Bi-Bi-Si tražiti zbog čudesnog izlečenja da bi sa njim uradio intervju!

Naime, davne 1976. godine, devet različitih doktora reklo je Stamatisu da mu je ostalo šest meseci života i da bi trebalo odmah da krene na hemioterapiju. Kako nije želeo da se podvrgne ovom tretmanu, hemioterapiju je odbio i vratio se u rodnu Ikariju, ostrvo u Grčkoj.
Nakon toga, dogodilo se nešto neverovatno!
Na samom početku, počeo je da pati od depresije, pa je po ceo dan bio u krevetu, a njegova supruga i majka brinule su o njemu.
Jednog dana, vratila mu se vera i želja za životom, doduše kratkim, jer je mislio da mu je još malo vremena ostalo. Krenuo je aktivno da živi - nedeljom ujutro penjao se na brdo na kojem se nalazi grčka pravoslavna crkva u kojoj je njegov deda bio sveštenik. Počeli su da ga obilaze prijatelji, kada su saznali da se vratio u rodni kraj i svaki dan je sa njima satima razgovarao uz dve flaše domaćeg vina.
„Bar ću umreti srećan”, ponavljao je tada Stamatis.
Narednih meseci počeo je da oseća snagu kako mu nadolazi. Jednog dana, odlučio je da zasadi svoj vrt. Nije očekivao da će doživeti plodove svog vrta, ali je to bio dobar razlog da uživa na suncu i u svežem vazduhu pored mora.
Prošlo je šest meseci, ali Moraitis nije umro. Umesto smrti, pobrao je svoje povrće, očistio porodični vinograd, ponovo se saživeo sa ostrvom, počeo da radi u vinogradu, budio se rano i po ceo dan provodio je u prirodi. Sam sebi je pravio ručak sa povrćem iz svoje bašte. Kad bi došlo veče, otišao bi u lokalnu kafanu gde je igrao domine do dugo iza ponoći.

Godine su prolazile. On je bio sve zdraviji, tako se osećao. Dogradio je u kući još nekoliko soba, a godišnje je proizvodio i do 1.500 litara vina.
Nakon četrdeset godina takvog života, doživeo je devedeset i sedam godina, kada je shvatio da nije umro i odlučio je da poseti lekare sa svojim nalazima kako bi proverio šta se dogodilo. Pokušao je da nađe iste one koji su mi prognozirali šest meseci života, ali je saznao da ih je sve nadživeo.
Moraitis je umro kada je napunio sto dve godine, srećan i zdrav. Umro je od starosti, a rak koji se svojevremeno spominjao, više nije postojao.

Šta se dogodilo?

„Bolesnom čoveku nije potrebna u velikoj meri medicina, koliko mu je potrebna vera, volja i vraćanje prirodi. Za zdravlje je potrebna regeneracija tela i duha. Mesto u koje se vratio, Ikarija, poznata je po zdravoj hrani. Meštani tog ostrva gotovo da ni ne znaju za bolesti srca ili raka. One su tamo veoma retke”, rekli su naučnici nakon istraživanja ovog neobičnog slučaja i zaključili da je mediteranska ishrana odigrala ključnu ulogu.
Devičansko maslinovo ulje, rukola, švajcarska blitva, ugljeni hidrati, sočivo, hleb od žitarica celog zrna, origano, peršun i vlašac odlične su namirnice koje se na ostrvu Ikarija koriste svakodnevno. Takođe, tamo se crveno meso ne jede više od jednom nedeljno.
„Možda nemamo mnogo novca, ali uvek imamo hranu na stolu i zabavljamo se sa porodicom i prijateljima. Ne žurimo sve da obavimo preko dana, pa ponekad radimo i po noći. A na kraju dana ne odemo na dvosed da gledamo TV, već se družimo i smejemo”, govore meštani Ikarije.
Posebnost života u Ikariji, koja leči sve bolesti, ogleda se u tome što niko ne žuri da živi.

Saveti za dugovečnost Stamatisa Moraitisa

Mediteranska dijeta
Mnogo, po mogućstvu, sirovog i domaćeg povrća. Izbaciti meso u potpunosti ili ga ograničiti na jedan obrok nedeljno. Domaće maslinovo ulje, semenke, žitarice. Domaći hleb sa žitaricama celog zrna. Domaće voće i povrće. Ne zaboravite ribu!

Mnogo čaja
Čaj ima diuretska svojstva i ima mogućnost da izbaci sve otrove iz tela, ako je domaći, naravno.

Odmor
Odmarajte se ako ste umorni. Ne prisiljavajte svoj organizam na život sa malo sna.

Budite aktivni u prirodi
Šetajte, upijajte sunce i more ili zelenilo, šumu, travu. Radite, gradite, sadite. Osećajte se korisno.

Ne jurite za životom i oslobodite se strahova i stresa
Družite se sa prijateljima i porodicom, puno se smejte i ne očekujte od života ništa. Jednostavno se prepustite lepoti života. Ukoliko je moguće, preselite se u mesto bez smoga, u mesto u kome nema otrova u vazduhu. U mesto gde vas niko neće terati ili prisiljavati na bilo šta.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem