SAMO DVE SAKSIJE SU DOVOLJNE DA BUDETE ZDRAVIJI

07.10.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 907 | Autor: | 0

Rad u bašti smanjuje stres, aktivira mišiće, opušta mozak, sprečava napade anksioznosti i napredovanje Alchajmerove bolesti


Istraživanja pokazuju da vreme provedeno među cvećem i drvećem, koje mirišete, negujete i gledate kako raste, ulepšava i produžava život.

Da li ste znali da samo pola sata dnevno provedenih u "druženju" sa biljkama smanjuje stres, aktivira mišiće, opušta mozak i sprečava napade anksioznosti?

Dokazano je da se ljudi osećaju bolje i srećnije ukoliko više vremena provode družeći se sa prirodom: u obližnjem parku, šumi, pored vode... Još veći efekat radosti postiže se ako zasadite neku biljčicu, pa svakog dana imate nekog posla oko nje. Zalivate je, čupkate listove, gledate je kako raste.

Vreme provedeno u bašti, na svežem vazduhu, podrazumeva kretanje i meditaciju, dve stvari koje su neophodne da biste se osećali zdravo. Ono nesumnjivo otklanja stres, što znači da čuva srce i štiti ga od udara.

Istraživanja pokazuju da čak i briga oko dve saksije cveća može pozitivno da deluje na organizam i ublaži simptome Alchajmerove bolesti, jer osoba sama mora da se aktivira oko procesa sadnje, zalivanja i čupkanja suvih listova i cvetova.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem