KAKO ELIMINISATI BOL UZ POMOĆ MASAŽE STOPALA

06.10.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 2151 | Autor: | 0

Pronađite odgovarajuću refleksnu zonu i sledite pravila: zagrejte i trljajte cela stopala, hodajte bosi, napravite kupku


Na našim stopalima nalaze se refleksne zone mnogih unutrašnjih organa i pritiskom na njih možemo znatno da poboljšamo zdravlje.

Na slici vidite najvažnije tačke i kako da ih masirate.

I levo i desno stopalo podeljeno je na pet zona, koje formiraju 4 linije.

Svaka zona na stopalu odgovara određenim oblastima na telu i organima koji se nalaze u njima.

Preporučljivo je da masirate celo stopalo, a ne samo određene tačke.

Prvo, protegnite i zagrejte stopalo: hodajte bosi po sobi, podignite se nekoliko puta na prste i napravite toplu kupku za stopala.

Trljajte celo stopalo blagim pokretima, a onda pritiskajte svaku aktivnu tačku (3 do 7 sekundi), počevši od prstiju ka peti.

Moguće je da će pojedine tačke biti posebno osetljive. To znači da organi odgovorni za njih nisu u dobrom stanju, pa njih izmasirajte naročito temeljno.

Refleksne tačke bolnih organa masirajte tako što ćete ih pritiskati palcem, sa pauzama. Proces ne bi trebalo da traje duže od minuta. Ako sve uradite kako treba, bol će nestati.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem