KAKTUS ME JE SPASAO OD MULTIPLE SKLEROZE

09.10.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 7069 | Autor: | 0

Melem od lekovitog bilja i aloe vere, napravljen po receptu bake Ruskinje pomogao Lidiji Vučković da zaustavi napredovanje bolestiPre šesnaest godina Lidija Vučković obolela je od multiple skleroze, progresivnog oboljenja kojese, kako se pokazalo, ipak može zaustaviti. Svoju borbu za izlečenje od multiple skleroze pričala je uz osmeh, kao da se to nekom drugom događalo.

Nedaleko od Niša uz Južnu Moravu, Lidija je sa suprugom Miroslavom napravila staklenik u kojem gaji medicinsku aloe veru (Aloe arborescens).
- Iz čista mira dobila sam jaku glavobolju i vrtoglavicu, nisam mogla ni da jedem ni da pijem. Niko nije znao šta mi je. Primljena sam na gastroenterološko odeljenje, gde su mi snimili želudac, žuč, jetru, sve organe. Rezultati su bili dobri, a meni je bivalo sve gore i gore. Neprestano sam povraćala, a onda sam sedmog dana pala u komu koja je, doduše, kratko trajala. Prebačena sam na drugo odeljenje, gde mi je na osnovu likvora utvrđeno da bolujem od multiple skleroze.

Primala sam infuzije šest dana, ali mi je od njih pritisak bio veoma visok, i nije mi bilo bolje. Oduzela mi se desna ruka, noga i oko. Posle deset dana bolničkog lečenja lekari su me otpisali i vraćena sam kući u invalidskim kolicima sa prepisanom vitaminskom terapijom. Tada sam imala samo trideset i sedam godina i ne možete ni zamisliti kako sam se osećala kao majka troje dece.

Odlučila sam da se borim, u čemu mi je svekrva Ljiljana pomogla lekovitim biljem, prema recepturi koju je nasledila od svoje babe, inače Ruskinje koja je imala recepte za spravljanje lekovitog bilja za mnoge teške bolesti, među kojima je bio i prirodan lek za multiplu sklerozu. Od lekovitog bilja ubranog sa Zlatibora i Aloe arborescens, moja porodica pripremila mi je melem. Uzimala sam ga četiri puta dnevno, po jednu kašičicu pre jela, baš kao što je bilo navedeno. Za kratko vreme počela sam da osećam poboljšanje, prvo vida, a onda sam počela da pomeram prste. Napravila sam pauzu od tri nedelje pa sam ponovila terapiju uzimanjem melema. Posle treće ponovljene terapije osećala sam se odlično, ponovo sam bila ona stara.

Melem za multiplu sklerozu pravi se od Aloe arborescens i sedamnaest vrsta lekovitih trava ubranih isključivo na Zlatiboru, i to u precizno određenom terminu za svaku biljku - objašnjava Lidija:
- Preporučena terapija traje tri meseca, i za to vreme potroše se četiri tegle melema jer se uzima četiri puta dnevno, pre jela, po jedna kafena kašičica. Nakon toga sledi pauza od tri nedelje. Već posle mesec dana ove terapije mogla sam da pokrećem prste na ruci i nozi, a potom i da hodam. Nakon tri faze ove terapije normalno sam živela, hodala, radila kao dan-danas. Kad sam završila sve tri faze, otišla sam na kontrolu, a magnetna rezonanca pokazala je da su umesto sedamnaest lezija ostale samo bele tačkice, kao zasenčenja, koje evo već šesnaest godina miruju. Za svaku bolest postoji rešenje, samo ga treba naći.
U stakleniku, smeštenom u lepoj bašti iza kuće, porodica Vučković trenutno ima 3.500 sadnica Aloe arborescens. Gel od ove biljke koristi se za mnoge stvari, a porodica Vučković koristi je za spravljanje lekovitog zelenog meda koji članovi porodice svakodnevno koriste, prvenstveno kao preventivu od raznih infekcija, prehlada i gripa.
- Zeleni med je potpora za lečenje multiple skleroze jer jača imunitet i štiti organizam od različitih vrsta virusa i bakterija - tvrdi Lidija.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-18h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  svim danima: 10h-22h
  Od 25.7 do 8.8. štand neće raditi zbog godišnjeg odmora
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem