STRES TERAJU JASMIN, LAVANDA PALMA, NANA I SANSEVERIJA

10.10.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 871 | Autor: | 0

7 najboljih biljaka za uznemirene i nervozne ljude


Meditiranje, vežbanje joge, šetnja u prirodi, hodanje po travi... Ako ne pomognu, pređite na biljke: lavandu, jasmin, aloe veru, ili sanseveriju.

Predstavljamo vam sedam najboljih biljaka za ljude pod stresom.

Lavanda
Umirujući efekat lavande je široko poznat. Za smirenje i depresiju koristi se godinama. Studije pokazuju da usporava otkucaje srca u stresnim situacijama, što pomaže da se smirite.

Jasmin
Jasmin nije samo lep, već ima i božanstven miris. Studija objavljena u časopisu Biological Chemistry pokazala je da jasmin smiruje nervni sistem.

Nana
Saksiju nane uvek treba imati u kući. Potrebna je za pripremu ukusnih grickalica i koktela. Prijatna i osvežavajuća aroma nije sve što nudi menta, takođe deluje protiv stresa i pomaže u koncentraciji.

Aloja vera
Poznati su terapeutski efekti aloja vere i znamo da neguje kožu na najbolji način. Ona uklanja i kancerogene materije iz vazduha i oslobađa kiseonik, zbog čega imamo bolji san. Nedavna studija takođe pokazuje da aloja vera može da ublaži depresivno stanje.

Sanseverija
Veruje se da ova jednostavna i izdržljiva biljka čisti čak 170 otrova tokom noći, ostavljajući ogromnu količinu kiseonika u prostoriji. Time se povećava nivo energije, ublažava glavobolja i lakše i bolje se diše (i spava).

Bosiljak
Bosiljak sadrži mnogo linaloola, a japanski naučnici su utvrdili da utiče na stotina gena koji su previše aktivni kada smo pod stresom.

Palma areka
Ova slatka mala palma, koja nas podseća na more i odmor, uklanja otrove iz vazduha kao što su formaldehid trihloretilen i benzen. A ako dišete čist vazduh, onda smanjujete krvni pritisak, između ostalog.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem