VELIKA BRITANIJA PLANIRA UVOĐENJE POREZA NA FEJSBUK

11.10.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 211 | Autor: | 0

Prekomerno korišćenje društvenih mreža ima štetne posledice po mentalno zdravlje dece, a uvođenje takse trebalo bi da pomogne da se smanji procenat poremećaja
Britanija bi mogla oporezovati Fejsbuk zbog mentalnog zdravlja.
Simon Stevens, šef britanske Nacionalne zdravstvene službe (NHS), založio se da se uvede posebna taksa za mentalno zdravlje koju će plaćati društvene mreže kao što su Facebook i Instagram.

Prekomerno korišćenje društvenih mreža u Velikoj Britaniji povezuje se sve više sa pogoršanim mentalnim zdravljem mladih ljudi, a taj porez bi pomogao da se "suzbije plima mentalnih oboljenja".

Sve više dokaza ukazuje da prekomerno korišćenje društvenih mreža može da ima štetne posledice po mentalno zdravlje dece i omladine, rekao je Stivens za Dejli mejl.

Prema njegovim rečima, novac od takse mogao bi da se upotrebi za proširenje usluga u oblasti mentalnog zdravlja.

Govoreći u Londonu na globalnom samitu ministara zdravlja, Stivens je rekao da se moraju rešavati "širi uticaji" na mentalno zdravlje omladine.

"Mislim da imamo dovoljno dokaza i rezultata istraživanja o posledicama koje društvene mreže imaju ne mentalno zdravlje", rekao je on.
Stivens je istakao i da institucije koje se bave lečenjem mentalnih bolesti sve više primaju mlade ljude u vezi sa korišćenjem društvenih mreža, a neke kompanije su počele i same da prepoznaju problem.

Problemi mentalnog zdravlja među omladinom povećani su šest puta u poslednje dve decenije, a kod svakog desetog deteta dijagnostikovan je određen mentalni problem.

Najviše su ugrožene devojčice, kod kojih je značajno povećana stopa slučajeva samopovređivanja.

Početkom meseca objavljen je izveštaj u kome se navodi da će poremećaji mentalnog zdravlja koštati globalnu ekonomiju 16 biliona dolara do 2030. godine.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem