MASLAČAK NA KLINIČKOM ISPITIVANJU

12.10.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 803 | Autor: | 0

Izlečenje Kanađanina Džona di Karla od leukemije pokrenulo je istraživače da počnu ozbiljno da se bave čudesnom biljkom i njenim efektimaDžon di Karlo (72) iz Kanade, lično se uverio u lekovitost maslačka.
Prošao je uobičajeno lečenje leukemije agresivnim tretmanima kod dr Karolajn Hem, ali doktori su ga pustili kući da sa svojim najbližim provede poslednje dane.
Na kanadskoj klinici su najpre tvrdili da je izlečio leukemiju, no nakon samo četiri meseca doživeo je remisiju bolesti. Neko mu je tada preporučio da proba čaj od maslačka, i za nekoliko meseci leukemija je nestala.

Ovaj događaj podstakao je lekare na kanadskom Univerzitetu Vindzor da počnu da istražuju efikasnost korena maslačka, kada su utvrdili da ima snažna antikancerogena svojstva.
Naime, došli su do zaključka da koren maslačka ubija ćelije zahvaćene karcinomom i da nema štetan efekat na ostale ćelije u našem organizmu.
Čaj maslačka deluje na zahvaćene ćelije da se tokom 48 sati potpuno raspadnu, dok zdrave ćelije ostaju celovite, utvrdilo je istraživanje. Stalan tretman korenom maslačka može kod obolelih da uništi većinu rakom zahvaćenih ćelija, a zbog neočekivanih rezultata istraživači su nastavili sa ispitivanjem ove biljke i razvili preparat koji će biti klinički proveren na ljudima.

Sada su sigurni da su odredili tačnu dozu ekstrakta i pripremili su je za klinička ispitivanja koristeći posebno pripremljen čaj od maslačka.
„Ovo je sjajna vest”, izjavio je dr Pandej, „Čekali smo dugo da objavimo, a sada je postalo stvarno.”
U saopštenju za medije, koje je izdao Univerzitet Vindzor, između ostalog se kaže:
„Preparat od korena maslačka, koji je korišćen u laboratoriji dr Pandeja, sadrži pet puta veću koncentraciju od ekstrakta koji se može kupiti u apotekama i dokazano je, ispitivanjem na laboratorijskim miševima, da preparat ubija ćelije leukemije, melanoma i raka pankreasa.”

Onkolog dr Kerolajn Hem iz Centra za rak Univerziteta Vindzor, zvanično se prijavila da počne sa kliničkim ispitivanjem ovog preparata na ljudima. Kliničko ispitivanje započeto je na trideset pacijenata obolelih od malignih oboljenja, koji su prethodno iscrpli sve ostale mogućnosti.

Čaj od korenja maslačka
Stavite šaku svežeg korena maslačka u litar vruće vode. Procedite nakon deset minuta. Pijte tri šoljice dnevno.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem