BRISEL NAPLAĆUJE ČIŠĆENJE OPUŠAKA DUVANSKOJ INDUSTRIJI

15.10.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 181 | Autor: | 0

Oko 5,6 triliona iskorišćenih cigareta u svetu godišnje završi u čovekovoj okoliniCigarete nisu loše samo za vaše zdravlje već i za okolinu. Opušci često zvarše na trotoaru, pa na taj način zagađuju okolinu.
Gradske vlasti Brisela zatražile su od duvanske industrije da izmiri troškove prikupljanja opušaka sa ulica, jer predstavljaju sve veći deo djubreta u gradu.
Lokalne vlasti uputile su pismo filijali američkog duvanskog proizvođača Filip Moris, kao i belgijskim kompanijama.
Vlasti traže da firme učestvuju u pokrivanju troškova od oko 200.000 evra protrošenih za prikupljanje opušaka na ulicama.

Oko 10 miliona opušaka bude bačeno dnevno širom Belgije, a najviše u Briselu i okolini.
Mnoge zemlje u svetu imaju rigorozne zakone o zaštiti životne sredine. Tako je sud u Singapuru jednog pušača kaznio sa 12.800 evra zbog bacanja opušaka cigareta kroz prozor stana. Taj 38-godišnji muškarac je u četiri dana kroz prozor bacio 34 opuška.
Nesavesnom građaninu, koji je na sud dospeo na osnovu snimaka sigurnosnih kamera, takođe je izrečena i kazna društveno korisnog rada u vidu petosatnog čišćenja ulica.

Procenjeno je da oko 5,6 triliona iskorišćenih cigareta u svetu godišnje završi u čovekovoj okolini.

Tagovi:

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem