KAKO PRAVILNO KORISTITI ČIJA SEMENKE

20.10.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 2153 | Autor: | 0

Naš organizam može da ih svari i oljuštene i neoljuštene, ali moraju biti natopljene vodom!


Čija semenke u dodiru sa vodom nabubre i oko njih se formira sluzav omotač, što prolazak kroz digestivni trakt čini lakšim.
Ove semenke pune su proteina, vlakana, kalcijuma, antioksidansa i omega-3 masnih kiselina, ali postoji dobar i loš način na koji možete da ih konzumirate.
Mnogi u čija semenkama pronalaze način da se oslobode viška kilograma. To ima osnova, jer čija u kontaktu sa vodom nabubri na veličinu višestruko veću od originalne i u želucu stvara osećaj sitosti.
Međutim, ukoliko pojedete čia semenke i potom popijete vodu, nećete imati lepo iskustvo, pošto će se semenke naduti pre nego što vam dođu do creva.
Jedino bezbedno i zdravo jeste potapanje čia semenki u vodu pre jela. Nakon potapanja oko semenki se obrazuje sluzav omotač koji pomaže da lakše prođu kroz digestivni sistem.
Drugo istraživanje pokazuje da konzumiranje neoljuštenih čia semenki čini da mnogo više biljnih omega-3 masnih kiselina dospe u krvotok.
Dakle, uvek imajte u vidu pravilo da naš organizam može da svari samo oljuštene ili neoljuštene čia semenke, natopljene vodom.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem