SAMO SEDAM KALORIJA VIŠE SVAKOG DANA DODAJE POLA KILOGRAMA GODIŠNJE

29.10.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 274 | Autor: | 0

Od dvadesete do pedesete godine života prosečan čovek ugoji se 15 kilograma


Da biste se tokom života lepo "zaokruglili" dovoljno je da svakog dana pojedete samo sedam kalorija više. Kesica kečapa iz restorana brze hrane ima otprilike sedam kalorija.
- Pojedete li samo sedam kalorija na dan previše, to će se videti na obimu vašeg tela u kasnijim godinama, tvrdi dr Žil Jeo, genetičar sa Univerziteta Kembridž.
- Udebljate li se 15 kilograma tokom 30 godina, to je otprilike 75.000 kalorija ili 2500 kalorija godišnje. Ukoliko ste dobri u matematici, lako ćete i sami izračunati da je to 7 kalorija na dan - kaže dr Jeo i dodaje da bi trebalo imati na umu i da se metabolizam usporava s godinama života, pa se što smo starji lakše gojimo.

U svojoj novoj knjizi "Gene Eating" dr Jeo objašnjava i kako da izbegnete male zalogaje:
- Nema pravog odgovora na pitanje "Kakva vrsta ishrane najbolja je za mene?". Morate da izaberete onu koja odgovara vašem stilu života. Ekstremne dijete mogu pomoći ljudima da izgube dosta težine u kratkom roku, ali to nikada nije dugoročno - objasnio je.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem