AKO STE PREHLAĐENI, UDAHNITE MIRIS RENA

26.10.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 823 | Autor: | 0

Ljuti koren poboljšava imunitet, skida pritisak, sprečava rak i propadanje kostiju, topi kilograme


Sok od rena uništava bakterije, čaj pomaže u mršavljenju a miris čuva zdravlje srca.

Lekovitost rena je nesumnjiva, a do svog punog izražaja dolazi onda kada treba podstaći imunitet, smanjiti krvni pritisak ili sprečiti bolesti kostiju.

Kod kozumiranja rena treba imati na umu da on sadrži natrijum, koji nije povoljan za dijabetičare. Ljudi sa poremećajem u radu bubrega, takođe, trebalo bi da izbegavaju konzumiranje rena.

Ren pomaže pri gubitku težine, sprečava rak, smanjuje krvni pritisak, podstiče imuni sistem, sprečava artritis i osteoporozu, poboljšava varenje i disanje, a deluje i kao antibakterijski agens.

Konzumiranje domaćeg čaja od rena i đumbira dva puta dnevno, ujutru i pre spavanja, tokom tri sedmice prirodno može da dovede do gubitka težine. Ovaj čaj napravićete ako 10 grama rendanog rena i 5 grama rendanog đumbira prelijete sa 200 mililitara vode.

Ren sadrži specifično organsko jedinjenje sinigrin koje pomaže u smanjenju rasta kancerogenih ćelija.
Izotiocijanat u renu će podstaknuti aktivaciju jačanja našeg imunog sistema i poboljšati proizvodnju belih krvnih zrnaca čiji broj zavisi od broja slobodnih radikala.

Sok od rena uništava bakterije dizenterije, salmonele, tuberkuloze, kao i mnoge gljivice koje parazitiraju na čoveku i biljkama. Poboljšava funkciju organa za varenje tako što stimuliše lučenje želučanih i crevnih sokova, žuči i enzima iz pankreasa.

Ren podstiče i rad jetre, rad srca i cirkulaciju. Ren je fantastičan u snižavanju krvnog pritiska, ne samo konzumiranjem, već i udisanjem mirisa ovog korena. Oštar miris ove biljke može smanjiti nivo krvnog pritiska tako što ren proizvodi azot monoksid, koji pomaže krvnim sudovima da se opuste što je više moguće.

Kalcijum i magnezijum su esencijalni minerali zaduženi za izgradnju kostiju koji nas štite od nastanka artritisa i osteoporoze. Ren je veoma bogat ovim mineralima, pa se zbog toga preporučuje u ishrani svima koji imaju genetsku predispoziciju ka razvijanju ovih koštanih oboljenja.

Ren je ljut toliko da tera i suze na oči, ali pomaže našem respiratornom sistemu da radi glatko. Dovoljno je duboko udahnuti izrendan ren kako bi se smanjila sluz kod prehlade i bolova u plućima, kao i sve neprijatnosti koje prate nazeb, alergije ili upalu sinusa.

Upotreba rena u ishrani dovodi do pravilnog digestivnog rada i zdravlja naših creva kojima ne smeta njegova ljutina.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem