KADA VAM SE PIJE KAFA, TELU NEDOSTAJU SO, FOSFOR, GVOŽĐE ILI SUMPOR

05.11.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 523 | Autor: | 0

Nutricionista Šona Vilkinson tvrdi da žudnja za nekom hranom u većini slučajeva pokazuje da telu nedostaju pojedini minerali ili hranjive materije


Često se misli da je želja za određenom vrstom hrane psihološke prirode. I jeste, ali ne uvek. Ljudsko telo je savršen mehanizam, i kad oseti manjak određenog sastojka, koji je neophodan za pravilno funkcionisanje, on će vam sasvim sigurno poslati signal.
Nutricionistica Šona Vilkinson objašnjava da ako vam se jako pije kafa, moguće je da vašem telu nedostaju so, fosrof, gvožđe ili sumpor.

So - Iako je češći problem višak soli, manjak soli može prouzrokovati zadržavanje tečnosti u organizmu. Simptomi su česte glavobolje, umor i razdražljivost, a dugotrajni nedostatak može dovesti do oštećenja srca. Koristite morsku so i jabukovo sirće, ukoliko prepoznate simptome.

Fosfor - Manjak fosfora dovodi do anemije, smanjenog apetita, slabosti u mišićima... Da otklonite nedostatak fosfora, koristite u ishrani cele žitarice, piletinu, govedinu, ribu, jaja, pivski kvasac...

Gvožđe - Opadanje kose, manjak energije i ubrzan rad srca mogu biti posledice nedostatka gvožđa. Hranite se iznutricama, mesom uopšte, blitvom, cveklom brokolijem. Unosite istovremeno i vitamin C , kako bi organizam lakše apsorbovao gvožđe.

Sumpor - Nedostatak sumpora u organizmu primetićete po poremećaju u stvaranju kolagena i keratina, telo postaje manje otporno na upale, a koža se stanjuje. Da biste popravili nivo sumpora u organizmu, unosite zelenu salatu, jaja, žitarice, avokado, luk, maline ili badem...

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem