ZAŠTO TREBA JESTI PROTEINE POLA SATA PRE SPAVANJA

12.11.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 1868 | Autor: | 0

Komad sira pre spavanja pozitivno deluje na mišiće, ubrzava metabolizam i poboljšava celokupno zdravlje


Želite da se oslobodite masnoće u telu? Možda bi trebalo u svoju ishranu da uključite proteinski obrok pun nemasnog belog sira, a za najbolje rezultate trebalo bi da ga jedete pre odlaska na spavanje.

Naučnici sa državnog univerziteta Florida tvrde da proteinski obrok, poput parčeta sira, može da vam pomogne da ubrzate metabolizam i smršate.
Oni su u nakon istraživanja utvrdili da konzumiranje 30 g proteina pola sata pre spavanja može imati pozitivne efekte na kvalitet mišića, metabolizam i celokupno zdravlje.

Kako bi testirali i efekte konzumacije celovite hrane (neprerađene i nerafinisana) u odnosu na sintetičke proteine koji se obično nalaze u šejkovima i suplementima, i uporedili njihov uticaj na proces mršavljenja, naučnici su sproveli studiju u kojoj je učestvovala grupa žena.
Učesnice u studiji, koje su dvadesetim godinama života, imale su zadatak da jedu "kotidž" (rikota, urda, zrnasti nemasni sir od surutke) 30 minuta pre spavanja.

Proteini esencijalni za rast i oporavak mišića, a ispostavilo se da proteini imaju vitalan značaj i za ubrzavanje sagorevanja kalorija.
S obzirom da je u studiji učestvovale vićinom mlađe žene, pri čemu je većina njih aktivna, naučnici sugerišu da ipak morate da vežbate kako biste osetili sve prednosti ove proteinske namirnice i lakše smršali.



Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem