LIČNA PRIČA: PROPOLIS ELIMINISAO KONDILOME

13.11.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 12233 | Autor: | 0

Čitateljka, koja je zbog delikatnosti priče želela da ostane anonimna, otkrila je način na koji je pomogla sebi kod osetljivog i čestog zdravstvenog problema


Kada je saznala da ima kondilome, tada dvadesetdvogodišnja Tijana mislila je da joj se ceo svet srušio. Kondiloma nije uspela da se reši čak ni hirurškim skidanjem, a onda je otkrila propolis i uspela.
- Imala sam veliki problem sa kondilomima. I danas imam strah da se ponovo ne pojave. Želim da prenesem svoje iskustvo svim ženama koje muče ovu muku, ali bih da ostanem anononimna zbog toga što je ova tema za mene veoma intimna - ispričala nam je naša čitateljka.

Kako ste primetili kondilome, da li ste imali neke simptome?
- Apsolutno nikakve simptome nisam imala, sve je bilo u savršenom redu. Samo sam jednog dana napipala dve kvržice koje su mi bile sumnjive. Ništa me nije bolelo, svrbelo, niti sam ih osećala generalno. Čekala sam nekoliko dana da vidim da li će se same povući, ali nisu, i zato sam otišla kod lekara. Odmah mi je rekao da su to kondilomi i da moram na hirurško skidanje.

Kako ste se tada osećali?
- Užasno! Celog života sam se trudila da ne menjam momke, ali eto to može svima da se desi.

Kako je proteklo skidanje kondiloma?
- Bila sam u panici, bukvalno. Želela sam što pre da ih se rešim i otišla sam na skidanje posle pet dana. Imala sam dva spoljašnja kondiloma i hirurg ih je uklonio. Ali, izgleda da nije lepo uradio intervenciju i posle petnaest dana meni se pojavio još jedan ogroman, veličine zrna graška.

Šta ste preduzeli?
- Nisam imala strpljenja. Ti kondilomi su baš ,naporni, i mene su veoma plašili. Otišla sam kod lekara i uradili su mi neke analize. Čekala sam rezultate dva meseca i rešila sam da sama nešto preduzmem. Skidanje kondiloma pritom košta tri stotine evra, a ja nisam mogla ponovo da dajem toliki novac za nešto što očigledno nije sto posto delotvorno.

Kako ste se dalje lečili?
- Počela sam da čitam o tome, a požalila sam se i drugarici. S obzirom, da mnoge devojke imaju ovaj problem, moja drugarica je negde čula da je propolis efikasan. Jednostavno morala sam to da probam. Nisam imala ništa da izgubim. Od drugarice sam i dobila prvu dozu.

O kakvoj vrsti propolisa je reč?
- To je propolis koji sam kupila kod pčelara. Da li je posebno namenjen za kondilome, ne znam. Sećam se samo da me je pitao da li je za spoljašnje ili unutrašnje kondilome. Objasnio mi je kako da ih koristim.

Kako ste koristili propolis?
- Svakog dana sam stavljala malo propolisa na vatu ili na štapić za uši i to direktno na kondilom. Obično bih ostavila da odstoji oko dvadesetak minuta i onda sklanjala. Važno je samo da što manje propolisa bude na zdravoj koži jer peče. Mene je peklo nekih pet, šest dana i to poprilično, a onda je krenulo da se suši i ljušti. Bila sam uporna i stavljala svakog dana, nekad sam držala i duže od dvadeset minuta i na kraju je taj kondilom sam otpao. Na tom mestu je u početku bila mala ranica, ali je kasnije sve zaraslo.
Vrlo je važno da kada kondilom otpadne, prestanete sa stavljanjem propolisa na ranu jer može da svrbi. Ja sam htela preventivno da stavljam propolis i počelo je jako da me svrbi celu noć, a pre toga nisam imala taj problem. Samo sam to mesto dobro isprala vodom i svrab je prestao.

Da li je to rešilo Vaš problem ili ste morali još nešto da koristite?
- Kondilom je nestao. Otišla sam kod ginekologa i on je potvrdio da ga više nema. Kada sam ga pitala šta da radim da se više ne pojavi, rekao mi je da samo jačam imunitet. Jela sam med sa mlečom i polenom jer je to bomba za imunitet, to potpisujem. Otad se nisam razbolela.

Jesu li se vraćali kondilomi?
- Ne, od tada nemam nikakvih problema. Nisu se vratili i nadam se da neće.
M. Vidojković

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem