RUSKI RECEPT: MANASTIRSKI MED

17.11.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 781 | Autor: | 0

Tradicionalni napici sačuvani su u receptima stare ruske kuhinje, a jedan od proverenih je med uz dodatak hmelja


Ruska kuhinja se sastoji od mnogo raznovrsnih jela i napitaka, neobičnih po svom ukusu. Tradicionalni napici ruskog naroda sačuvani su u receptima stare ruske kuhinje. U tradicionalne napitke ubrajaju se zbitenj, med i kvas.
Da biste obradovali ukućane ili goste manastirskim medom, potrebno vam je:
1 kg meda
3 litra vode
2 čajne kašičice hmelja
Med treba pomešati sa vodom i kuvati ga na slaboj vatri tri sata. Zatim se uzme gaza i u nju se zaveže hmelj u mali grumen. Gaza se spusti u šerpu.
Hmelj se kuva sa medom sat vremena. Kako voda isparava, u šerpu treba dodavati vruću vodu. Sada manastirski med treba skinuti sa vatre i procediti.
Med se cedi kroz gazu, tako da posuda bude ispunjena samo do četvrtine. Posudu sa manastirskim medom treba ostaviti u toplom, kako bi vrenje bilo jače.
Vrenje obično počinje drugog dana po kuvanju napitka. Pošto manastirski med provri, u njega treba sipati pola čaše običnog čaja.
Med se cedi kroz flanelsku krpu, i to nekoliko puta. Posle toga napitak je spreman za upotrebu. Ipak, ako se razlije u flaše i ostavi da odstoji godinu dana, dobiće poseban, neponovljiv ukus.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem