VITALAN U 87. ZAHVALJUJUĆI MEDU I POLENU

21.11.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 1043 | Autor: | 0

Momčilo Lacković iz Klenja kod Bogatića, tvrdi da su pčele mudrije i vrednije od ljudi i da je aktivan upravo zahvaljujući druženju sa njima


Porodica Lacković iz Klenja u opštini Bogatić gotovo ceo vek bavi se pčelarstvom i proizvodnjom meda. Tradiciju proizvodnje meda danas uspešno vodi Momčilo Lacković i, iako je u poodmakloj devetoj deceniji života, bistar je i zdrav, ne pije nijedan lek, a ima i vozačku dozvolu za automobil koji redovno vozi.
- Med je moj lek. Tako je bilo od malih nogu, pa sve do današnjeg dana. Svako jutro počnem sa kašičicom meda i kašičicom polena koje prethodne večeri rastopim u mlakoj vodi. Od toga nema ništa zdravije - otkriva Lacković.
Kako kaže, proizvodnju meda započeo je njegov otac pre sto godina.

- Moj otac je po povratku sa Solunskog fronta počeo da se bavi gajenjem pčela i naše pčelarstvo je najstarije po pisanom znanju. Imam diplomu dobijenu pod pokroviteljstvom kralja Jugoslavije Aleksandra I. Naši otac i majka su imali dvanaestoro dece, ja sam osmo dete i nastavio sam da se bavim pčelarstvom. Sada imam sto pedeset košnica, a moj sin Zlatko dve stotine trideset - priča Lacković.
Na pitanje kako se zarađuje od pčerastva, on kaže:
- Može veoma lepo da se živi, ali nije baš veliki biznis. U pčelarstvu ima dosta posla, ali ko voli, nije teško. Zanimljivo je i korisno. Ja za svoj med i sve proizvode garantujem životom, ceo je prirodan i kvalitetan, a kada okreneš teglu, na njoj su dva pečata koja potvrđuju da je med po standardima i da je odobren - tvrdi Lacković, koji je i glavni savetnik za pčelarstvo u opštini Bogatić. On pokazuje med za imunitet, za bolesti prostate, za apetit, za gastrološke probleme, livadski, bagremov, sa polenom i propolisom i tvrdi da svaki od njih odlično utiče na organizam.
Godinama posmatrajući pčele, Momčilo Lacković je naučio sve o njim.

- Pčele su mudrije i vrednije od ljudi, ja stojim iza toga i neka čuje ceo svet, zaključuje Lacković.

Izvor: Lekoviti med

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem