AKO MISLITE DA STE ČISTI I SVEŽI KADA IZAĐETE ISPOD TUŠA, GREŠITE. PROČITAJTE ZAŠTO

28.11.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 1085 | Autor: | 0

Ljigave naslage u crevu i glavi tuša, nagomilane su izlučevine mikroorganizama koji žive u vodiKada je mlaz vode jači, komadići naslaga koje se stvaraju od izlučevina mikroorganizama koji žive u vodi se otkidaju i sasprše po našem telu.
Ovu tvrdnju izneo je dr Rob Dan, biolog sa Državnog univerziteta Severne Karoline u SAD-u i autor knjige ’Nikad sami kod kuće’. Usredsređen na higijenu dr Dan proučava mikroorganizme i učiniće da vaša omiljena jutarnja aktivnost, kada mlaz tople vode klizi prako lica, očiju, usta, postane krajnje neprivlačna.

Mikroorganizmi se nalaze svuda oko nas, a posebno "drag" su im topla i vlažna mesta koje niko previše ne dira, prenosi Dejli mejl zaključke dr Dana.
- Jedno od takvih mesta je glava tuša i crevo kroz koje voda dolazi do nje. Zapravo, bićemo na naki način i zdraviji, ako se tuširamo manje, zaključio je Dan.
On savjetuje ljudima da zamisle da stoje ispod tuša i puštaju vruću vodi na svoje lice, a u vodi se nalaze milioni sitnih živih bića koja se razmile po telu.
- Nad životom u vašem tušu imate malo kontrole. Mikroorganizmi ne žele da žive na vama, ali se često nađu na telu i mogu da budu opasni za ljude slabijeg imuniteta, mada su komplikacije retke - pojasnio je dr Dan.
Odvrnete li glavu tuša i zavirite u nju, uvidećete naslage na crevu. To je, u stvari, biofilm nastao od izlučevina mikroorganizama koji žive u vodi.
Raznolikost mikroorganizama u vodi manja je u velikim vodovodima gde se koristi hlor, ali tu je prisutno više miobakterija od kojih se možemo razboleti, a otporne su na hlor.

Tagovi:

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem