MOJA PRIČA: POSLE 28 GODINA DIŠEM NORMALNO

11.12.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 616 | Autor: | 0

Uz jaja japanske prepelice, Dragana Ninković uspela je da pobedi težak problem i reši se pumpica i lekovaVeć u prvim mesecima nakon rođenja, život Dragane Ninković se iskomplikovao. Njeno zdravstveno stanje nije bilo zadovoljavajuće.
- Te, 1976. godine, kada sam napunila šest meseci, počela sam da kašljem. Kašalj je bio uporan i izazivao mi je jaka gušenja, posebno tokom noći - seća se priče svojih roditelja naša sagovornica.


Draganini roditelji su bili vrlo zabrinuti i odveli su Draganu kod pedijatra. Tokom daljeg pregleda, uspostavljena je dijagnoza.
- U to vreme taj kašalj su zvali ‘crni kašalj’. Ne znam kako se danas zove, ali se sećam da je bilo reči o nekom opasnom, akutnom stanju koje je zahtevalo bolničko lečenje. Od ranog detinjstva više vremena provela sam po bolnicama nego kod kuće. Morala sam da koristim i pumpicu ventolin. Nisam smela da trčim, da se smejem, da plačem, da se uzbuđujem previše, jer bih počela da se gušim - priča ova uporna žena.
- Držala sam pumpicu ispod jastuka jer se dešavalo da se gušim i tokom noći. Nisam smela nigde bez pumpice jer nisam znala kada će gušenje početi. Koristila sam razne lekove, kojih se i ne sećam više - konstatuje gospođa Ninković.

Osim lekova, roditelji su pokušali Draganino stanje da poboljšaju i raznim vitaminima, mineralima, ishranom i na drugi način.
- Hranili su me raznovrsnim voćem, povrćem, nalazili vitamine, koristila sam riblje ulje... Sve što bi čuli da pomaže, moji roditelji su probali. Međutim, poboljšanja nije bilo, nikakvog napretka. Lekari su rekli da će se bolest povući u pubertetu, ali se to nije desilo.
Svaki dan je za Draganu bio sve teži jer se stalno gušila, a lekovi su se samo nagomilavali. Tada je odlučila da sama potraži spas i proba da reši svoj problem na drugi način.

- Sve češće sam obilazila pulmologiju. Sa dvadeset i osam godina već mi je bilo dosta nespavanja, gušenja i lekova i rešila sam da pokušam sa jajima japanske prepelice. Milion puta sam pročitala da su jaja dobra za probleme se plućima i za astmatičare. Toliko je bilo pozitivnih iskustava da su me te priče motivisale - priča Dragana i nastavlja: - Prvog dana sam popila dva jajeta, drugog dana tri, trećeg dana četiri i onda sam krenula svakog dana sa pet jaja. Mutila sam ih sa kašičicom šećera i malo mleka. Kada bih smutila, dobijala sam oko jedan decilitar. Jaja sam obično kupovala za mesec dana i držala u frižideru.
Dragana je, kako kaže, nekada stalno sa sobom nosila pumpicu, a sada su je zamenila jaja japanske prepelice.
- Čak i kada bismo krenuli na more ili na neko drugo putovanje, sa sobom sam nosila punu kutiju jaja. Jaja sam pila oko sedam i po meseci, svakog jutra na prazan želudac. Pola sata posle toga obično ne bih ništa jela niti pila i tako dok nisam popila ukupno hiljadu osamdeset komada.

Dok je koristila terapiju, Dragana nije imala nikakve probleme i teškoće.
- Kada sam popila terapiju, nekih mesec-dva posle toga, osetila sam blagi pritisak u plućima, ali nije došlo do napada. Taj blagi pritisak osećala sam narednih šest meseci dok nisam ponovo počela da pijem jaja. Terapiju jajima japanske prepelice koristila sam dva puta, po hiljadu osamdeset komada. Za svaki slučaj odlučila sam da ih još neko vreme koristim, još tri meseca, i onda sam prekinula. Bolest je nestala. Konačno sam mogla normalno da dišem - naglašava Dragana Ninković i zaključuje:
- Evo, prošlo je trinaest godina, a još nijednom nisam imala gušenja. Pumpice sam zaboravila i osećam se potpuno zdravo, što i lekarski nalazi potvrđuju.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem