ČETIRI TIPA ŽENSKOG TELA: ŠTA KOME (NE)ODGOVARA

16.12.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 1008 | Autor: | 0

Ako imate figuru peščanog sata jedite povrće, ako ste građene kao jabuka izbegavajte meso


Za izgled svake žene odgovorno je ne samo nasleđe, već i jedna od žlezda, koja je po prirodi aktivnija od drugih. Pogledajte se u ogledalu i proičitajte na šta bi trebalo da obratite pažnju.

Ženske figure se mogu podeliti na četiri tipa, a kakvog će oblika biti vaše telo, zavisi od mnogo faktora. Jedan od njih su i žlezde.

Jabuka (dominantna – nadbubrežna žlezda)
Osnovna obeležja: Gornji deo tela primetno je krupniji od donjeg. Obično su prisutna široka ramena, izrazite grudi, manja zadnjica, jake ruke i noge. U većini slučajeva koža je prirodno čvrsta, nema sklonosti ka celulitu. U slučaju dobijanja suvišnih kilograma, prvo se „goje“ grudi, ruke, stomak.
Psihološke osobine: Dame sa takvom figurom obično poseduju izrazite liderske veštine, veoma brzo donose odluke, samostalne su i odgovorne. Ipak, postoji jedna mana – one nemaju meru u radu, odmoru, hrani ili bavljenju sportom.
Preporuke: Savršeno im odgovara vegetarijanska ishrana. Za održavanje forme najviše im odgovara – plivanje.

Pravougaonik (dominantna žlezda – hipofiza)
Osnovna obeležja: Uski kukovi, ne postoji jasno izražen struk. Ruke i noge obično nisu duge, a glava izgleda veća. Takođe, za ovaj tip je karakterističan širok struk i mala okrugla zadnjica. Žene sa takvom figurom teško dobijaju u težini, prvo se goje u stomaku. Slabi limfni sistem može biti razlog za otoke i suvu kožu.
Psihološke osobine: Dame ovog tipa najčešće su introvertne, sklone umetnosti i nauci. Mogu izgledati nedruštvene i zatvorene, ali ne zbog nespremnosti za komunikacijom, već zato što su same sebi dovoljne. Ponekad suviše duboko uranjaju u svet svojih misli, zaboravljajuči na realnost i svakodnevne stvari.
Preporuke: Odlično će im odgovarati ishrana na bazi proteina i smanjenim unosom ugljenih hidrata. Za harmoniju duše, ženama ovog tipa neophodno je da budu okružene lepim stvarima. Prijaju im vežbe opterećenja, pomoću kojih se može ukloniti stomak i naglasiti struk.

Peščani sat (dominantna – štitna žlezda)
Osnovna obeležja: Figura podseća na peščani sat. U slučaju dobijanja u težini, takve dame se goje u predelu stomaka i kukova (udovi često ostaju tanki, čak, i kod povećane pažine). Nedostaci ovog tipa su slabi mišići i veoma krhke kosti. Takođe, mogući su problemi zbog tanke, suve kože, a postoji i sklonost ka celulitu.
Psihološke osobine: Takve žene su vesele, aktivne i druželjubive, komunikativne. Lako se uklapaju u bilo koje društvo.
Preporuke: U ishrani treba davati prednost zelenom povrću (salata, brokoli, kupus, grašak, boranija). Takođe, neophodni su i mlečni proizvodi niskog procenta masti. Voće, hleb, alkohol, kofein najbolje je maksimalno ograničiti. Za ublažavanje stresa i napetosti na kraju radnog dana, odlično će odgovarati vruć tuš. Od sportskih aktivnosti preporučuju se grupne aktivnosti i ples.

Kruška (dominantna žlezda – jajnici).
Osnovna obeležja: Silueta vizueno podseća na krušku. Dobijanje težine obično počinje na kukovima, a struk i stomak zaokružuju se poslednji. Postoji sklonost celulitu.
Psihološke osobine: Ove dame veoma su brižne, dobrodušne i osećajne. Lako se uklapaju sa novim ljudima, kao da osećaju njihove misli i pažnje. Zbog usporenog metabolizma može se primetiti nezainteresovanost, ali to je varljiv utisak, jer unutar ovakve žene krije se prava bura emocija.
Preporuke: Birajući ishranu, obratiti pažnju na voće i povrće, takođe, i na lake proteine. Bolje je zaboraviti na puter, margarin, sosove, čokolade. Za psihološki komfor neophodna je komunikacija. Disajna gimnastika i joga će pomoći u oslobađanju od napetosti i akumulaciji pozitivne enrgije.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem