TRI BRZA REŠENJA ZA VODU U KOLENU

20.12.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 635 | Autor: | 0

Da li osećate jak bol u kolenu koji vam smeta da obavljate svakodnevni posao?


Ako osećate bol u kolenu i imate otok iznad, ispod ili na samom kolenu koji zateže kožu i stvara još neprijatnosti? Probajte jednostavan test: Možete li potpuno da savijete i potpuno da uspravite nogu? Ako je odgovor na ovo, i na sva prethodna pitanja odričan, onda je dijagnoza najverovatnije voda u kolenu.

Kako da sebi pomognete?

Obloge od pasulja
Biće vam potrebna jedna šaka pasulja tetovca koju treba skuvati. Kada voda proključa, ostaviti da se krčka narednih petnaest minuta. Procediti vodu i pasulj staviti u plastičnu kesu koja može da pokrije celu površinu kolena. Neka se pasulj malo ohladi, kako vas ne bi opekao. Ipak, treba da bude topao da bi bilo efekta. Rasporedite pasulj po kesi, treba da bude podjednako raspoređen. Kesu uvijte u lanenu krpu, a preko nje stavite vunenu krpu. Pričvrstite sve za koleno i tako prespavajte. Postupak ponoviti četrdeset noći kako bi bilo efekta, a verovatno ćete i pre toga primetiti poboljšanje. Svakog dana potrebno je skuvati nov pasulj, a stari baciti.

Obloge od kamilice
Kamilica se inače koristi za otoke, modrice i manje povrede, ima antiseptičko dejstvo i smanjiće vam privremeno osećaj bola. Skuvajte čaj od kamilice, u pola litra vode stavite dve kašike. Natopite čistu krpu i stavite na koleno. Držite dok se ne ohladi, pa ponovo natopite. Najbolje je oblogu držati uveče pre spavanja.

Obloge sa ledom
Led skuplja krvne sudove, što može povoljno da utiče na smanjenje otoka. Zamotajte led u dve čiste krpe, nikako nemojte na golu kožu. Držati dok se ne istopi. Ako se otok ne povuče nakon dva dana, obavezno idite kod doktora, a možete i pre toga, ukoliko vas mnogo boli.
Voda u kolenu je uvek simptom neke druge bolesti, zato na vreme ispitaje šta je u pitanju, pre nego što se zakomplikuje. Oblozi i narodni lekovi pomažu samo kod manjih problema. Ako su bolesti koje izazivaju nakupljanje vode artritis, giht ili slično, biće vam potrebna stručna pomoć, lekovi i fizioterapija.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem