5 ČISTAČA MASNE JETRE

06.01.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 1527 | Autor: | 0

Najčešća bolest jetre izaziva upale, a ako se ne leči dovodi do ciroze


Prirodna rešenja za masnu jetru sigurno već imate u kući.


Zeleni čaj
Bogat antioksidantima koji su od vitalnog značaja zai sagorevanje masti. Zbog toga on spada u jedan od najvažnijih preporučenih sredstava protiv masne jetre, posebno za one koji se suočavaju sa ovim problemom, a on nije uzrokovan konzumiranjem alkohola. Svakodnevno ispijanje zelenog čaja neutralisaće višak masnoće iz jetre.

Surutka
Oko pola litra surutke dnevno narodna je receptura za otklanjanje problema masne jetre i njeno potpuno regenerisanje.

Maslačak

Koristi za lečenje masnoće u jetri, jer metaboliše masne naslage. Na bazi maslačka pravi se moćan tonik koji podstiče pravilno funkcionisanje jetre i pomaže lečenju jetre kad je ta bolest povezana sa gojaznošću, a ne sa suvišnim unosom alkohola.

Za tonik pomešato kašiku praha od maslačka sa toplom vodom. Ostaviti da odstoji nekoliko minuta, a zatim procediti i piti. Dozvoljeno je dodati malo meda. Konzumirati jednu čašu ovog tonika dva do tri puta dnevno tokom nekoliko nedelja.

Jabukovo sirće
Jabukovo sirće spada u najbolje "kućne lekove" za tretman masne jetre. Ovo sirće podstiče gubitak težine i smanjivanje masnih naslaga nagomilanih u jetri. Takođe, jabukovo sirće sprečava upale koje mogu zadesiti jetru. Za najbolje rezultate u tretiranju masne jetre poželjno je koristiti sirovo, nefiltrirano jabukovo sirće. Dovoljno je pomešati kašiku sirovog jabukovog sirćeta, kašičicu meda i čašu toplog mleka, pa popiti ovu mešavinu pre svakog obroka i dosledno se pridržavati toga nekoliko meseci.

Limun
Limun spada u citruse koji obiluju vitaminom C. Ta hranljiva materija je odličan prirodni antioksidant koji pomaže jetri u proizvodnji glutationa, materije koja igra važnu ulogu u neutralizovanju toksina. Limun sadrži specifično jedinjenje koje se zove naringenin, koji je sposoban da umanji zapaljenje jetre. Poželjno je piti sok od sveže isceđenog limuna dva do tri puta dnevno u toku mesec dana. Alternativno, u ovu limunadu se može dodati i jedna kriška svežeg krastavca.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net