BOLJA CIRKULACIJA UZ GINKO I KAJENSKI BIBER

09.01.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 505 | Autor: | 0

Mogu da pomognu: udobna obuća, tuširanje i unošenje dovoljno tečnosti


Dobra cirkulacija je važna za pravilno funkcionisanje tela. Kada je cirkulacija slaba, ćelije ne mogu da obave svoju funkciju i povećava se rizik od nastanka različitih bolesti.

Cirkulaciju je moguće poboljšati u celom telu ili ciljano na određenim područjima. Primenite neku od ovih metoda.

Toplo hladan tretman
Izmenjivanje toplih i hladnih tuširanja je osnova hidroterapije i na taj način se može značajno poboljšati cirkulacija. To je nešto što možete raditi svaki dan i fokusirati se samo na određene delove tela.

Kajenski biber
Kajenski biber se može koristiti za slabu cirkulaciju i bolove povezane s artritisom. Po pravilu nanosi se površinski u kombinaciji sa uljima i kremama. Kada se unosi oralno može pospešiti cirkulaciju i ojačati arterije i kapilare. Neka istraživanja su pokazala da može da ojača srce i pospeši čišćenje arterija, ali i da može pomoći u mršavljenju.

Ginko biloba
Najpoznatija je po svojoj sposobnosti jačanja pamćenja jer pospešuje dotok krvi prema mozgu. U nekim zemljama se koristi za lečenje proširenih vena. Gingo biloba, baš kao i kajenski biber, jača krvne sudove. Pomaže i u očuvanju zdravlja pluća i cirkulaciju krvi prema srcu.

Previše sedenja i stajanja
Ako je posao koji obavljate takav da pretežno sedite ili stojite, to može postati zdravstveni problem. Verovatno su vam hladne ruke i stopala, imate proširene vene, natečena stopala i gležnjeve, bolove u nogama, stopalima, kostima i zglobovima...

Bilo da stojite ili sedite, često menjajte položaj tela i istežite noge što češće. Ljudsko telo se ne nosi dobro s višesatnim istim položajima.

Rešenja za one koji puno stoje ili sede:
Redovno pravite pauze
Bilo da sedite ili stojite, svaka 2 sata napravite pauzu i iskoristite je za istezanje i pokretanje ruku i nogu. Dovoljna će biti kratka šetnja ili vežbanje. Protresite noge i ruke svakih sat vremena i dobro ih protegnite.

Izbegavajte usku odeću
Uska odeća može da ograniči dotok krvi u stopala. To mogu biti čarape koje su preuske ili pantalone koje vas stežu.

Nosite udobnu obuću
Udobna obuća je važna za pravilnu cirkulaciju, naročito ako morate da stojite više sati. Najbolje bi bilo kada bi to bila sportska obuća prilagođena stajanju.

Hodajte svaki dan što više
Tako ćete pospešiti cirkulaciju krvi na području ruku i nogu.

Pijte dovoljno vode
Voda je neophodna za pravilan rad organizma. Dnevno biste trebali piti 1.5 do 2 litra vode.

Pazite šta jedete
Nemojte jesti premasnu i slanu hranu. Jedite namirnice koje su sveže i blago začinjene. Jedite svaka 3 do 4 sata kako bi telo imalo konstantan stabilan izvor energije.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem