ČVRSTI SAPUNI PONOVO U MODI

31.01.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 1017 | Autor: | 0

Ekološka svest na delu: bićemo čisti i bez tečnih sapuna pakovanih u teško razgradivu plastiku


Sve više potrošča širom sveta vraća se korišćenju sapuna u pokušaju da smanje upotrebu plastike.
Visoko na listi prioriteta kojima se može smanjiti upotreba plastike koja zagađuje okolina je prelazak s gelova za tuširanje na čvrste sapune. Međutim, mnogi pitaju se moglu li zaista šampone, sredstva za čišćenje lica, pranja ruku i tela zameniti sapuni, prenosi Gardijan.

Stručnjak za negu kože Dženifer Rok, osnivačica online konsultantske kuće Skin nerd, pojašnjava da sapuni ne mogu škoditi koži.

"Ljudi troše puno vremena i novca na istraživanje sredstava za čišćenje i hidrataciju lica, ali onda skoknu pod tuš i koriste bilo kakav gel. Kao rezultat toga, koža našeg tela je zanemarena. Jedna od najčešćih slika koje smo primetili su akne na zadnjici. To je čest problem", kaže Rok.

Ona savetuje ljudima da o koži tela brinu na isti način kao o licu. U tome bi sapuni mogli da budu od velike pomoći, a naročito oni sa dodacima aloe vere, ulja kokosa i glicerina.

"Ne želite ništa što previše miriše i dolazi u raznim bojama", objašnjava Rok na šta bi trebalo obratiti pažnja prilikom kupovine sapuna.

Problem koji može izazvati korišćenje sapuna jeste sušenje kože. Međutim, sapuni koji imaju PH vrednost oko 5,5 neće dovesti do isušivanja kože.

"Ključ je u tome da probate što više sapuna kako biste pronašli onaj koji najbolje odgovara vašoj koži", poručila je Rok.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem