DRUGA STRANA BRAŠNA: ZA IGRANJE, ZA ČIŠĆENJE, KAO LEPAK

AKTUELNO | Pregleda: 191 | Autor:

Kako još možete koristiti brašno?


Brašno se uglavnom koristi za kuvanje i pečenje, ali mnoge domaćice znaju da, osim što odlično upija masnoću, može se koristiti u mnogim drugim situacijama.

Brašnom možete očistiti nered u kuhinji. Ukoliko neka od površina postane lepljiva ili masna, brašno će je očistiti najbrže. Ova metoda deluje dok je masnoća još sveža, ali ne i kad se osuši.

Brašno možete koristiti pri suvom pranju kose, tj. za upijanje masnoće koja se sakuplja na temenu. Stavite brašno na teme i protrljajte četkom za šminkanje, ostavite da odstoji 30 minuta i zatim ga istresite ili iščešljajte iz kose.

Oslobodite se bubuljica pomoću brašna i meda, pomešajte ih, nanesite na bubuljicu i prekrijte flasterom. Uradite to pre spavanja, kako bi miks imao delovao preko noći. Ujutro isperite mlakom vodom.

Na mesta na kojima se sakupljaju mravi pospite brašno i primetićete da se insekti pojavljuju sve manje.

U kombinaciji s baby uljem postaje testo za oblikovanje kojim se deca mogu igrati satima.

U kombinaciji s vodom brašno postaje lepak. Pomešajte brašno s vodom i mešajte dok ne postane glatko. Smesa bi trebalo da bude gusta kao za palačinke. Preručite je u lonac i zagrevajte na srednjoj temperaturi. Mešajte dok ne proključa, zatim sklonite s vatre i ostavite da se ohladi. Čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi i nanosite četkicom.

Stari špil karata osvežite tako što ćete ga staviti u kesu s brašnom i protresti. Brašno će upiti sve masnoće i tragove vlage.

Komentari