LEDENO REŠENJE ZA VALUNGE

AKTUELNO | Pregleda: 232 | Autor:

Dame u najboljim godinama kupaju se u ledenoj vodi kako bi se izborile s napade vrućine


Neustrašive Velšanke tvrde da im plivanje u ledenoj vodi pomaže da se izbore sa najčešćom tegobom menopauze: valunzima.

"Nisam ni primetila da ulazim u menopauzu kada se to dogodili pre nekoliko godina. Pročitala sam nekoliko priča o ženama koje su u menopauzi postale anksiozne ili im je dijagnostikovana depresija. Nisam želela da mi se to dogodi, pa sam shvatila da moram da uradim nešto da bih bila aktivna", rekla je jedna od plivačica Alison Oven.

Alison je prošlog leta napustila posao podučavanja kako bi se brinula o svojoj kćeri koja ima cerebralnu paralizu. Ubrzo je počela da ide na plivanje u ledenoj vodi.

Nakon što se počela da se kupa pored poluostrva u Gover u Svanseju, Alison su kontaktirale druge žene koje su želele da joj se pridruže.

"Početak je veoma uzbudljiv. Budi u vama dete i podseća vas na ono što ste bile pre nego što ste dobile decu, pre nego ste počele da radite, podigle kredite..." rekla je Alison dodajući da je potrebno ostati 91 sekundu u vodi kako bi se telo prilagodilo temperaturi.

Žene koje s njom plivaju oduševljeno su prihvatile ideju pa su formirale i grupu"The Gower Bluetits", izdanak sličnog plivačkog kluba u Pembrokešajru. U grupi ih je oko dvadeset.

"Prolazim kroz menopauzu. Osećam da mi je mnogo lakše od kako sam počela da plivam. Ne znojim se više kao pre, a nivo moje anksiozni više nije tako veliki", rekla je jedna od kupačica, Patricija Vudhaus.

Foto: Fejsbuk


Komentari