ZAŠTO JE DOBRO SPAVATI U HLADNOJ SOBI

14.02.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 503 | Autor: | 0

Spavanje u hladnoj sobi ubrzava metabolizamAko je temperatura u spavaćoj sobi niža, telo stvara zalihe tzv. dobrih masti koje pomažu u odžavanju nivo insulina. Uz to hladnoća ubrzava metabolizam.
Pet mladih muškaraca danima je spavalo u hladnim sobama tokom eksperimenta. Prvog meseca, istraživači su podesili temperaturu u sobi na 24 stepena, a sledeći mesec smanjili je na 19 stepeni. Trećeg meseca temperatura je vraćena na 27. Tokom eksperimenta praćen je nivo šećera u krvi, unos dnevnih kalorija, a merena je i količina tzv. smeđe masnoće.

Hladna temperatura, kako je istraživanje pokazalo, promenila je tela. Ono što je najviše iznenadilo, nakon nekoliko nedelja spavanja na temperaturi od 19 stepeni, kod ispitanika je skoro dvostruko povećan volumen tzv. smeđih masti. Njihova osetljivost na insulin, koji je pod uticajem promena šećera u krvi, je poboljšana.

"Kako biste snažno podstakli metabolizam, spustite nekoliko stepeni temperaturu u spavaćim sobama", zaključuju istraživači.

Tagovi:

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem