KAKO DA IZABERETE PRAVI CVET ZA DAN ZALJUBLJENIH

14.02.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 348 | Autor: | 0

Ruže su proveren izbor, orhideje vole prefinjene dame, suncokret je znak divljenja


Ako ste u dilemi koji cvet da poklonite voljenoj osobi, evo rešenja.

Ruže: ljubav
Ukoliko želite da poklonite belu ružu znajte da ona predstavlja čednost. Za žute ruže se kaže da su cveće veselja, ali vrlo često ljudi ih vezuju i za neverstvo i ljubomoru.

Orhideje: prefinjenost
Prefinjenim izgledom ukazuje na želju za romansom i intimnošću, ali i želju za uspehom i bogatstvom. Bele orhideje se poklanjaju elegantnim i starijim damama, ali i majkama ili bakama.

Suncokret: odanost
Suncokreti, ako se daruje voljenoj osobi, govori da je ona centar sveta osobe koja ih poklanja.

Lale: ponos
Tulipan, u narodu poznatiji kao lala, je simbol ponosa i slave. Crvene lale se vezuju za ljubav, a žute za neuzvraćenu ljubav. Bela lala simbolizuje opraštanje.

Kale: elegancija
Kale simbolizuju eleganciju, luksuz i bogatstvo, pa nije ni čudo što se ovom cveću žene najviše i obraduju. Ovo cveće se obično poklanja veoma posebnim ženama, a najčešće u buketima kao kombinacija sa drugim cvećem.

Ljiljan: lepota i sreća
Simbolizuje beskrajnu lepotu, sreću, devičanstvo, besmrtnost. Ukoliko dami kupite beli ljiljan trebalo bi da znate da se on vezuje za nevinost i čistoću, žuti za neistinitost i obmanu, a ljubičast za povratak sreće.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem