BROJ SKLEKOVA OTKRIVA KOLIKO JE SRCE ZDRAVO

21.02.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 881 | Autor: | 0

Muškarci pažnja! Broj sklekova koje možete da uradite u direktnoj je vezi sa zdravljam vaših krvnih sudovaNaučnici sa Harvarda tvrde da su sklekovi odličan pokazatelj zdravlja srca!

O zdravlju sredovečnog muškarca, posebno kada se radi o krvnim sudovima i srcu najviše broj sklekova koje mogu da naprave u nizu.

Oni koji ne uspevaju da urade ni deset sklekova u većojsu meri izloženi opasnosti od srčanog udara i ostalih srčanih bolesti, rezultati su istraživanja naučnika sa Harvarda.

Kod osoba koje su u stanju da urade više od 40 sklekova, opasnost od razvoja kardiovaskularnih bolesti ili srčanog udara manja je za čak 97 posto u predstojećih deset godina. Isti je rizik kod muškaraca koji su uspevali da urade između 21 i 30 sklekova u nizu bio manji u proseku za 75 posto, objasnili su stručnjaci s Harvarda.

Rezultati istraživanja ukazuju da su riziku posebno izloženi sredovečni muškarci koji ne mogu da rade ni deset sklekova u nizu.

"Rezultati naših istraživanja dokazali su da sklekovi mogu biti lagana i besplatna metoda kojom se rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti može proceniti u gotovo svakom okruženju. Na naše iznenađenje, pokazalo se da je sposobnost izvođenja sklekova bila puno delotvornija u proceni rizika od razvoja kardiovaskularnih bolesti nego testiranje na traci za trčanje", kazao je jedan od autora studije, harvardski profesor Džastin Jang.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem