BROJ SKLEKOVA OTKRIVA KOLIKO JE SRCE ZDRAVO

21.02.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 554 | Autor: | 0

Muškarci pažnja! Broj sklekova koje možete da uradite u direktnoj je vezi sa zdravljam vaših krvnih sudovaNaučnici sa Harvarda tvrde da su sklekovi odličan pokazatelj zdravlja srca!

O zdravlju sredovečnog muškarca, posebno kada se radi o krvnim sudovima i srcu najviše broj sklekova koje mogu da naprave u nizu.

Oni koji ne uspevaju da urade ni deset sklekova u većojsu meri izloženi opasnosti od srčanog udara i ostalih srčanih bolesti, rezultati su istraživanja naučnika sa Harvarda.

Kod osoba koje su u stanju da urade više od 40 sklekova, opasnost od razvoja kardiovaskularnih bolesti ili srčanog udara manja je za čak 97 posto u predstojećih deset godina. Isti je rizik kod muškaraca koji su uspevali da urade između 21 i 30 sklekova u nizu bio manji u proseku za 75 posto, objasnili su stručnjaci s Harvarda.

Rezultati istraživanja ukazuju da su riziku posebno izloženi sredovečni muškarci koji ne mogu da rade ni deset sklekova u nizu.

"Rezultati naših istraživanja dokazali su da sklekovi mogu biti lagana i besplatna metoda kojom se rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti može proceniti u gotovo svakom okruženju. Na naše iznenađenje, pokazalo se da je sposobnost izvođenja sklekova bila puno delotvornija u proceni rizika od razvoja kardiovaskularnih bolesti nego testiranje na traci za trčanje", kazao je jedan od autora studije, harvardski profesor Džastin Jang.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net