VREME JE DA POSADITE GLADIOLE, KALE I LJILJANE

28.02.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 676 | Autor: | 0

Najbolji meseci za sadnju su kraj februara ili mart, najkasniji trenutak kada ih možete saditi je majU rano proleće treba saditi sledeće lukovice: kale, kane, gladiole, ljiljane, dalije, begonije, frezije, amarilis i druge. Najbolji meseci za sadnju su kraj februara ili mart, a najkasniji trenutak kada ih možete saditi je maj
Čim prestane opasnost od mrazeva, možete u bašti li na terasi saditi lukovice. Izaberite sunčano mesto, a u dubinda sadnje, kao i kod jesenjih lukovica, zavisi od vrste i veličine.
Dalije i begonije sade se neposredno ispod površine.
Gladiole i ljiljane treba posaditi na dubinu dvostruke visine same lukovice.

Kod prolećnih lukovica je najvažniji razmak, jer male lukovice mogu da se posade na oko 10 santimetara udaljenosti, dok između gladiola razmak mora da bude veći, od 12 do 15 santimetara.
Begonijama je potreban još širi prostor - 25, a ljiljanima 30 santimetara.
Dalije traže najviše prostora, pa ih treba saditi u razmaku od najmanje 40 santimetara.

Dodatno zalivanje ovih lukovica je potrebno samo tokom sušnih razdoblja i to tek u leto. Ove vrste cvetaće od početka leta do kasne jeseni.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem