JASMIN ČUVA SRCE, BRIŠE BORE, OBARA HOLESTEROL

27.02.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 869 | Autor: | 0

Mirisni cvet ukras je u mnogim baštama, a skuvan kao čaj podstiče mršavljenje, jača imunitet, ublažava glavoblju, sprečava dijabetesBrojne su dobrobiti čaja od jasmina: pomaže u borbi protiv stresa, depresije i anksioznosti, reguliše težinu, ublažava glavobolju, smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti...

Jasmin sadrži velike količine antioksidanasa, posebno katehina. Zahvaljujući ovome može da pomogne u borbi sa toksinima i slobodnim radikalima i na taj način spreči ili smanji upalne procese u organizmu.

Pomaže pri mršavljenju
Čaj od jasmina može da bude dobar dodatak ishrani ukoliko pokušavate da se rešite viška kilograma. Njegovim redovnim konzumiranjem možete da ubrzate metabolizam i samim tim povećate dnevnu potrošnju kalorija.

Štiti srce
Katehen, antioksidans kojeg sadrži jasmin, povoljno utiče na nivo lošeg holesterola i povišen krvni pritisak. Njegovom redovnom upotrebom možete pomoći sebi i zaštititi svoje zdravlje.

Smanjuje stres
Studija naučnika iz Laboratorije nutritivne hemije pri Kjoto univerzitetu u Japanu pokazala je da i sama izloženost mirisu čaja od lavande ili jasmina utiče na smanjenje stresa i relaksaciju organizma.

Jača imuni sistem
Čaj od jasmina pun je antioksidanasa, i zato utiče na smanjenje stresa, lošeg holesterola, krvnog pritiska i imunitet u celini.

Pomaže kod dijabetesa
Studija sprovedena u Japanu, na miševima obolelim od dijabetesa i zdravim ljudima, pokazala je da čaj od jasmina utiče na poboljšanje stanja kod miševa i prevenciju nastanka bolesti kod zdravih ljudi.

Usporava starenje
Ukoliko tražite prirodne načine usporavanja naglog starenja kože,čaj od jasmina odličan je izbor. Antioksidansi koje sadrži usporavaju proces starenja kože i pomažu u borbi sa upalnim procesima. Svakodnevnom konzumacijom i pravilnom ishranom sprečite pojavu staračkih pega i flekica na koži.

Smanjuje bol
Iako je efekat blag, zabeleženo je da čaj od jasmina prirodno utiče na smanjenje bola. Sledeći put kad imate glavobolju razmislite da prvo posegnite za ovim čajem.

Opšta preporuka za svakodnevno konzumiranje je dve do tri šolje.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem