OTKRIJTE DA LI STE METEOROPATA

14.03.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 267 | Autor: | 0

Ako kod svake promene vremena, imate glavobolje, loše spavate i hronično ste umorni, možda ste meteoropata

Ako kod svake promene vremena, imate glavobolje, loše spavate i hronično ste umorni, možda ste meteoropata. Proverite ostale simptome da biste znali da li i kako da reagujete na vreme.

Veliki broj osoba ima probleme sa zdravljem usled naglih promena vremena, jer organizam trpi stres. Nakon hladnih zimskih dana proleće je stiglo i pre kalendarskog.
Iako lepše vreme budi i bolje rasploženje, nagle promene vremena negativno utiču na meteoropate - ljude koji su izuzetno osetljivi na promene vremena.
Takvi neprirodni uslovi najteže pogađaju osobe koje pate od hroničnih bolesti srca i krvnih sudova, astme, reume i artritisa.
Pacijenti se najčešće žale na visok pritisak, otežano disanje, bol u kostima i starim ožiljcima od operacija ili preloma. Zato hronični bolesnici moraju redovno da uzimaju propisanu terapiju.

Simptomi meteoropatije:
nesanica
razdražljivost
napetost
potištenost ili fizički umor
pojačani hronični bolovi
neobjašnjiv umor i slabost

Kako možete sebi da pomognete?
Bitno je da izbegavate stres i veći napor. Usredsredite se na opuštanje i što više se odmarajte. Tuširajte se toplom i hladnom vodom - tako ćete poboljšati cirkulaciju.
Ako ste u mogućnosti, uživajte u čarima saune. Naučnici su otkrili kako najmanje meteoropata ima među ljudima koji redovno idu u saunu, jer je njihovo telo naviklo na nagle promene temperature.
Od izuzetne važnosti je da pijete dovoljno tečnosti. Istraživanja su pokazala da je manjak unosa vode jedan od vodećih uzročnika nastanka glavobolje. Zato je važno je da povećate unos vode i smanjite unos pića koja dehidriraju telo, kao što su kafa ili gazirani sokovi.
Umesto lekova uvek je bolje posegnuti za prirodnim preparatima.
Veoma je efikasan čaj od matičnjaka s medom u borbi protiv umora i glavobolje. Takođe, čajevi od kamilice ili valerijane smiruju organizam i poboljšavaju san.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h
  nedeljom 9h-14h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 9h-18h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net